Vijesti

Đokić: Ne trebaju nam revolucije pod plaštom štrajkova

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić rekao je da ne podržava "revolucije" koje se pokušavaju provesti na ulici, a pod plaštom štrajkova.

"Proteste kao demokratski vid borbe radnika za svoja prava ne osporavam ukoliko su usmjereni na pronalaženje realnih rješenja za određeni problem", rekao je Đokić.

On je za "Večernje novosti" izjavio da se problemi ne mogu rješavati "čarobnim štapićem" i da se ne mogu gledati izolovano od cijelog svijeta.

"Građanima Srpske ne treba pričati bajke, oni razumiju da bi blokada institucija bila destruktivna po Srpsku. Javnost treba da zna da još postoje oni koji samo čekaju da Republika Srpska bude slomljena", naglasio je Đokić.

On je podsjetio da je minimum procesa rada utvrđen u svim institucijama, napomenuvši da se postavlja pitanje da li najava obustave nastave ima podršku svih prosvjetnih radnika.

"Obaveza svih nas je da pregovaramo i tražimo najmanje bolna rješenja. Vlada Srpske je prilikom izrade budžeta vodila računa da dođe do racionalnije raspodjele sredstava", istakao je Đokić.

On je naveo da projekcijom budžeta za ovu godinu redovna primanja boračkih kategorija nisu dovedena u pitanje.

Srna/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog