Vijesti

Ubrzati rješavanje pitanja smještaja studenata u RS

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić, ministar prosvjete i kulture Anton Kasipović i ministar finansija Zoran Tegeltija razgovarali su danas u Banjoj Luci sa predstavnicima Univerziteta u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu o inteziviranju radova na rješavanju studentskog smještaja u Republici Srpskoj.


Univerzitet u Banja Luci privodi kraju pripremne radnje za izgradnju četvrtog paviljona Studentskog centra „Nikola Tesla“, a konstatovano je da se, najdalje do kraja februara, očekuje potvrda EIB-a o kreditnoj liniji iz koje bi se, između ostalog, finansirao i ovaj projekat.

Predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu upoznali su premijera sa radovima koji su realizovani iz kreditne linije sa Vladom Austrije i naglasili potrebu što brže realizacije druge faze ovog kredita kojim bi se nastavilo rješavanje studentskog smještaja u Palama, Lukavici, Foči i Zvorniku.

Premijer Džombić je zadužio ministarstva finansija i prosvjete i kulture da zajedno sa oba Univerziteta do kraja sedmice naprave analizu učinjenog i plan budućih koraka kako bi pitanje studentskog smještaja bilo što prije riješeno. Premijer je naglasio da očekuje da će početak radova na izgradnji studentskih smještaja u Republici Srpskoj početi sa početkom građevinske sezone.

(Frontal)

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog