Vijesti

NSRS - U nastavku o nacrtu zakona o fondu stanovanja

BANJALUKA- Narodna skupština Republike Srpske nastaviće danas sjednicu razmatranjem Nacrta zakona o Fondu stanovanja Republike Srpske.Poslanici će razmatrati Nacrt zakona o izmjenama Zakona o Fondu za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske i Nacrt zakona o izmjenama Zakona o Fondu za razvoj istočnog dijela Republike Srpske.

Biće razmatran i Prijedlog programa rada parlamenta Srpske za ovu godinu.

Parlament Srpske razmotrio je juče Nacrt zakona o ispitivanju porijekla imovine čiji je cilj zaštita interesa i ustavnog poretka Republike Srpske i uspostavljanje istinske ravnopravnosti građana i njihove jednakosti pred zakonom.

Poslanici su razmotrili i Nacrt zakona o fondu za upravljanje nekretninama i potraživanjima u vlasništvu Republike, kojim se ova institucija osniva kao zatvoreno akcionarsko društvo, sa osnovnim kapitalom od 469.367 KM.

Zakonom se definiše da Fondom, sa sjedištem u Banjaluci, upravlja Investiciono-razvojna banka Republike Srpske, dok funkciju direktora obavlja direktor banke.

Osim toga, razmotren je i Nacrt zakona o Akcijskom fondu Republike Srpske kojim se uređuje pravni status, djelatnost i način upravljanja ovim fondom.

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija istakao je da fondu pripadaju prava po osnovu hartija od vrijednosti i udjela kojima raspolaže, kao i dividende i kamate po osnovu hartija od vrijednosti i udjela kojima raspolaže.

Narodna skupština Srpske ranije je razmotrila Prijedlog zakona o organskoj proizvodnji, Nacrt zakona o razvoju malih i srednjih preduzeća, te Nacrt zakona o nusproizvodima životinjskog porijekla.

(Srna/Frotnal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog