Vijesti

NSP - Zahtjev Specijalnom tužilaštvu RS za istragu povodom pljačke imovine preduzeća "Birač"

Na sjednici Izvršnog odbora Nove socijalističke partije održanoj danas u Banja Luci, donesena je odluka da se uputi zahtjev Specijalnom tužilastvu RS za hitno uključenje u istragu povodom neviđene pljačke imovine RS preko preduzeća Birač iz Zvornika i njemu povezanih firmi, koja se procjenjuje na više od milijardu maraka.

O kolikom iznosu se radi, najbolje govori činjenica da je sa ovim sredstvima moguće izgraditi sve hidroelektrane na Drini koje vlast prepušta stranim kompanija u većinsko vlasništvo pod izgovorom nedostatka novca.

Izvršni odbor zahtjeva da se istraga proširi na sve organe vlasti RS od lokalnog do najvećeg nivoa vlasti u cijelom periodu od privatizacije do danas ove kompanije, jer je odlukama vlasti RS ovoj kompaniji omogućavan privilegovan položaj kako u pogledu usluga javnih preduzeća, reprograma obaveza, raznih podsticaja, tako i obezbjeđenja kredita Investiciono razvojne banke po najpovoljnijim uslovima.

Šta nas tek očekuje kada se uđe u sagledavanje poslovanja u Rafineriji Brod i Rafineriji ulja Modriča i njima povezanima firmama?! Ukoliko se ovo ne riješi i odgovorne ne stigne zaslužena kazna, narodu RS ne preostaje ništa drugo nego da počne razmatrati i druge metode zaštite svojih prava i svoje imovine.

(i.s.NSP/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog