Vijesti

Zatražena blokada imovine banjalučkog zelenaša vrijedna pola miliona KM

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske dodatno je zatražilo privremeno oduzimanje imovine vrijednosti oko 500.000 KM, u vlasništvu lica čiji su inicijali B.S. iz Banjaluke optuženog za zelenaštvo, iznudu i pranje novca.

U saopštenju MUP-a Srpske stoji da se radi o kućama u Debeljacima i Kneževu, stanu u Banjaluci sa garažom i automobilu "Fiat".

Privremeno oduzimanje je predloženo zbog postojanja opasnosti da bi kasnije oduzimanje imovine stečene izvršenje krivičnog djela bilo otežano ili onemogućeno, te  kako bi se spriječilo korišćenje, otuđenje ili raspolaganje imovinom S.B. koja je prenešena na treća i povezana lica i to dvije kuće, stan i garaže i  putničko motorno vozilo. 

"Postupajući po Naredbi o pokretanju finansijske istrage Okružnog tužilaštva Banjaluka protiv lica S.B. i K.S., protiv kojih je Okružno tužilaštvo u Banjaluci podiglo optužnicu za počinjena krivična djela zelenaštvo, iznuda i pranje novca, policijski službenici MUP-a Republike Srpske došli su do novih podataka o imovini osumnjičenog S.B. koja je prenesena na povezana i treća lica."

Tokom vršenja dodatnih finansijskih provjera za navedena lica na području Republike Srpske, utvrđeno je da su oni stekli imovinu koja nije u srazmjeri sa zakonitim prihodima iz legalnog poslovanja.

Na osnovu Izvještaja o finansijskoj istrazi od 25. septembra prošle godine Osnovni sud u Banjaluci je u decembru, na prijedlog Okružno tužilaštva Banjaluka, donio rješenje o privremenom oduzimanju imovine S.B. i to dva stana i garaže u Banjaluci, kao i dva automobila ukupne vrijednosti više od 350.000 KM.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Branislavu Smiljaniću uhapšenom u akciji "Knez dva", a optuženom za teške iznude i zelenaštvo nad više desetina Banjalučana zajedno sa Sandrom Kaurinom, Slavkom Todorovićem i Dragom Đenićem.

Oni su zaključili sporazume o priznanju krivice sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom, a priznanjem krivice osuđeni su ukupno na 60 mjeseci zatvora i isplatu novčane kazne u iznosu od 90.000 KM.

Sporazumom je predviđeno da se Branislavu Smiljaniću, zvanom Ćelo, izrekne kazna zatvora u trajanju od dvije godine i tri mjeseca, te novčana kazna u iznosu od 60.000 KM.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog