Vijesti

Komentar redakcije – Vijest koju nećemo objaviti

Na internet sajtu jedne od najviših institucija Republike Srpske nedavno je objavljena jedna skandalozna informacija. Da stvar bude gora, u tri rečenice saopštenja imaju četiri pravopisne greške koje djeca u trećem razredu osnovne škole ne čine.

Frontal nije nikada objavljivao najcrnje crne hronike, seks, tračeve...ni ništa što je podvučeno žutom. Zbog takve poslovne politike ni ne težimo da budemo portal sa najviše klikova u Republici Srpskoj. Ali, pomno pratimo pojave u našem društvu koje konstatujemo i putem interneta izlažemo sudu javnosti.

Najsvježiji primjer „nelogičnosti“ objavili smo u subotu, a mogli smo je svrstati u našu rubriku „Samo kod nas“  - Vlada RS objavila je da je raskinula posao od 460 miliona evra sa 16 dana zakašnjenja u odnosu na sjednicu na kojoj je donijela tu odluku. Nesuđeni partner je to objavio na svojoj stranici 12 dana prije vladinog odlučivanja (bilo je dovoljno putem Gugla pronaći stranicu RWE Innogy).

Tako smo i danas mogli objaviti vijest u toj rubrici koja bi nam donijela visoku posjećenost.

Odlučili smo da odustanemo od objave. Iz prostog razloga. Posljedice zbog toga bi, sigurni smo, snosio nižerazredni službenik, a ne onaj koji suvereno predstavlja jedan od najvećih autoriteta u Srpskoj. Ne bi se ni nakašljao zbog sigurnog otkaza svom saradniku i nastavio bi da uživa u svojoj bitnosti za ovo društvo.

Opisaćemo to jednim primjerom iz sfere žutila.

Kada je prije nekoliko godina Jelena Karleuša snimala spot u Gimnaziji u Sremskim Karlovcima (koja je nekada bila i Bogoslovija), nakon ogromnog pritiska javnosti u Srbiji „kako se to moglo desiti“, otkaz je dobio, ne pogađate – portir. Direktor mu je objasnio da nije imao pravo da pusti ekipu za snimanje spota i Jelenu Karleušu iako je on to s njima dogovorio.

Da smo objavili ovu (kako se tekst bliži kraju sve nam se više čini da propuštamo ekskluzivnu) vijest, zbog imena i institucije koju predstavlja, sigurno bi nas prenio veliki broj medija u Bosni i Hercegovini, ali i u reginou. Možda bi informacija završila u nekom od Dnevnika, a to su situacije koje ti daju potvrdu da si uradio danas nešto u svojoj profesiji.

Ali odustajemo.

(Redakcija Frontala)
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog