Region

Predsjedniku FK Dinamo prijeti zatvor (Video)

Optužno vijeće zagrebačkog Opštinskog kaznenog suda potvrdilo je prošle sedmice optužnicu protiv izvršnog predsjednika FK Dinamo, Zdravka Mamića.

izvor: Index/Frontal

Tužilaštvo Mamića tereti da je 15. marta ove godine gostujući na radiju iznosio tvrdnje kojima je javno podsticao na mržnju prema ministru nauke, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću, piše Jutarnji list.

Za to je previđena kazna do tri godine zatvora, no tužioci su u optužnici predložili sudu da se Mamiću izrekne kaznu od godinu dana, te da se zamijeni radom za opšte dobro ako Mamić na to pristane.

Hrvatski mediji podsjećaju da je Mamić gostujući u radijskoj emisiji Soundset Plavi za hrvatskog ministra Jovanovića rekao:

"On je najveći hrvatomrzac poslije Khuena Hedervarija. On mrzi sve što počinje s hrvatskim, bilo olimpijski odbor, nogometni savez... Kod njega ne vidite osmijeh nego očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak. Čovjek koji je Srbin i nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je malo dizao utege, na čelu je ovog ministarstva. On je hrvatomrzac. On jednostavno ima krvna zrnca u sebi koja pretežu na ono što mrzi sve hrvatsko i to je njegov osobni problem”.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog