Vijesti

Srećan Božić

Svim vjernicima koji danas proslavljaju najveći hrišćanski praznik redakcija Frontala želi srećan Božić.

BEOGRAD - NJegova svetost patrijarh srpski Irinej služio je sa sveštenstvom božićnu liturgiju u Sabornoj crkvi u Beogradu.
Liturgiji su prisustvovali premijer Srbije Ivica Dačić, princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević i predstavnici drugih vjerskih zajednica u Srbiji.

Nakon liturgije, pročitana je Božićna poslanica u kojoj patrijarh izražava zabrinutost zbog činjenice da se pitanje ćirilice koristi kao paravan za nastavak progona srpskog naroda u Hrvatskoj, za zastrašivanje Srba i njihovo odvraćanje od povratka na rodna ognjišta.

Patrijarh je ukazao na to da Srbi prognani sa Kosova i Metohije, iz Dalmacije i cijele Krajine, kao i iz BiH, godinama Božić dočekuju obespravljeni, bez prava na povratak i na svoju imovinu.

NJegova svetost patrijarh srpski Irinej izrazio je žaljenje i protest zbog neprekidnih nasrtaja režima koji vlada u Crnoj Gori na identitet, status i slobodu Srpske pravoslavne crkve i zbog pokušaja uplitanja u njen unutrašnji život i kanonsko ustrojstvo.

Patrijarh je rekao da Hristos, osim što nam donosi radost veliku, daje i mir Božji. "Zato božićno praznovanje i počinjemo pozdravom: Mir Božiji, Hristos se rodi! Time izražavamo svoju plamenu želju i nasušnu potrebu da se mir Božiji useli u svakog od nas, ali i među nas, decu Božiju, nasleđe NJegovo u ovome svetu, prvo kao Život našeg života, Svetlost sveta, Istina i Put, a potom i sve ostalo!", poručio je NJegova svetost patrijarh srpski Irinej u Božićnoj poslanici.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog