Vijesti

Dodik: Izetbegović i SDA glavni kočničari napretka BiH

Bosna i Hercegovina je proteklih godina imala priliku da ispuni uslove koje je od nje tražila Evropska unija, ali je to propustila da uradi, prije svega zbog Bakira Izetbegovića i Stranke demokratske akcije koji su glavni kočničari napretka, izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik za današnji "Glas Srpske".

Komentarišući stav lidera HDZ - a BiH Dragana Čovića da će nakon promjena u Federaciji BiH uslijediti i rekonstrukcija Savjeta ministara, Dodik je naglasio da je ovo rezultat nemogućnosti dogovora Bošnjaka i Hrvata i nesposobnosti vlasti na nivou BiH da rješava probleme.

Govoreći o pokušaju ubistva premijera Srbije Aleksandra Vučića na komemoraciji u Potočarima, predsjednik Srpske je ponovio da Sud i Tužilaštvo BiH nisu zainteresovani da se ovaj slučaj riješi jer su to, kako je naglasio, institucije političke manipulacije, a ne pravde.

-Da su istragu o pokušaju ubistva premijera Srbije sprovodili nadležni organi Republike Srpske do sada bi bili otkriveni, ne samo izvršioci već organizatori i motivi, zaključio je predsjednik Dodik.

Izvor: RTRS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog