Vijesti

Antić: Rasističko potcjenjivanje srpskog naroda

Predsjednik “Naprednog kluba” Čedomir Antić ocijenio je da najvažnije karakteristike poziva na promjenu dejtonskog ustava predstavljaju laž, licemjerje i selektivni argumenti koje njihovi zagovornici iznose.

Uvjeravanja da niko neće dirati u prava srpskog naroda u BiH ukoliko Srbi dozvole da budu ukinute ustanove koje ih štite – policija, sudstvo, entitetsko glasanje, veto govore ili o “ograničenoj inteligenciji onih koji ih iznose ili o rasističkom potcjenjivanju srpskog naroda”, smatra Antić.

“Samo treba analizirati odnos prema srpskom narodu – tvrdnje o genocidnosti, nastojanja stranaca da ga proglase Bosancima, insistiranja na ukidanju ustanova koje postoje i u modernim federalnim državama kao što je MUP, ministarstvo poljoprivrede, te pokušaj političara, koji se zaklinju u liberalizam, da nametnu deci jedinstvene udžbenike”, naveo je Antić za “Politiku”.

On je naveo i da tvrdnja zagovornika promjena da na svijetu nema Ustava kakav je Dejtonski predstavlja klasičnu zamjenu teza.

“Nije bilo ustava ni kakav je bio Ustav SFRJ iz 1974 – a alternativa mu je bila konfederalizacija i raspad države”, naveo je Antić.

Antić kaže da je već sasvim jasno kako izgleda taj “evropski kompromis” koji vodi stvaranju “funkcionalnih država”.

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog