Region

Pak: Hrvati od žrtve prave agresora

Savjetnik predsjednika Srbije Stanislava Pak poručila je da niko ne treba da očekuje da Srbija na zveckanje oružjem stavi vrat svojih građana na panj i sačeka egzekuciju, te ukazala na to da se neki političari iz Hrvatske stalno bave prošlošću i koriste zamjenu teza, pa od žrtve prave agresora.

Povodom izjave odlazećeg ministra odbrane Hrvatske Ante Kotromanovića da su predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić i šef diplomatije Ivica Dačić bili “prvaci u vođenju četiri rata na prostoru bivše Jugoslavije”, Pakova je za “Večernje novosti” rekla da je Nikolić u posljednjem ratu učestvovao kao građanin i da je u to vrijeme pripadao opoziciji.

Ona je poručila da Nikolić tada ni na koji način nije mogao da utiče na to da li će rata biti i koliko dugo će trajati.

“Ako toliko žele da se bave prošlošću, hajde da se vratimo na Jasenovac, dečje logore, masovna prinudna pokrštavanja i egzodus Srba, zlodjela nad djecom i starima, nerasvjetljene slučajeve nestalih”, navela je Pakova.

Ona je podsjetila da je Nikolić izjavio da Srbija neće ulagati novac da bi napala Hrvatsku i poručila da je politika državnog vrha Srbije usmjerena na mir i stabilnost u regionu.

“Priče o naoružavanju počele su u Hrvatskoj. Neshvatljivo je da se, kada su stanovnici u regionu suočeni sa egzistencijalnim problemima, potežu priče o naoružavanju, a neće biti rata”, rekla je Pakova.

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog