Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

15 uslova koje Evropska unija mora da ispuni da bi je prihvatila Republika Srpska

  1. U pristupnim pregovorima se mora ignorisati postojanje države Bosne i Hercegovine.
  2. Na evropskom putu mora Savjet ministara Bosne i Hercegovine imati funkciju kancelarijskog filadendrona.
  3. Bosna i Hercegovina je najspecifičnija zemlja u Evropi jer u svom sastavu ima Republiku Srpsku, ta specifičnost se mora makismalno uvažavati.
  4. U pristupnim pregovorima dogovor lidera političkih partija u kafani, restoranu, vikendici ima istu, a nekad i veću, pravnu težinu kao i dogovor u Parlamentu BiH. 
  5. Član predsjedništva BiH Dragan Čović je legitimni predstavnik interesa Republike Srpske.
  6. Legitimni predstavnik Republike Srpske je samo i jedino predsjednik Milorad Dodik.
  7. Republika Srpska je država u nastajanju i tako se Evropska unija i mora odnositi prema njoj na zvaničnim sastancima.
  8. Za utvrđivanje ustavnosti pojedinih odluka, strategija i reformi nadležan je jedino  Ustavni sud Republike Srpske.
  9. Ako se predložene odluke, strategije i reforme kose sa interesima Rusije Republika Srpska ima pravo da ih odbaci.
  10. Ako predložene odluke, strategije i reforme znače prilagođavanje Evropske unije  zahtjevima Republike Srpske onda nemamo ništa protiv toga.  
  11. Pregovori o Evropskoj uniji se obavezno prekidaju godinu dana prije lokalnih i opštih izbora.
  12. Srpska pravoslavna crkva ima pravo da stavi veto na sve odluke koje su pogubne za srpski identitet i srpsko nacionalno biće.
  13. Put ka Evropskoj uniji se ne može graditi sa ljudima koji su osumnjičeni za ratne zločine, ali i te kako može sa osuđenim za ratne zločine.
  14. Prije bilo kakvih odluka, strategija i reformi Evropska unija mora da uplati 50% novca iz predviđenih IPA fondova, a sa nastavkom saradnje i ostatak u dvije tranše novca od po 25% u naredne dvije godine.
  15.  Svi ovi uslovi se moraju bezpogovorno ispoštovati inače ništa od prihvatanja Evropske unije od strane Republike Srpske.
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog