Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

11 prijedloga za rasterećenje budžeta Republike Srpske

Imajući u vidu prijedlog Vlade Republike Srpske ukidanju zdravstvenog osiguranja za nezaposlene i ulaganju tog novca u zapošljavanje, odlučio sam ponovo da budem konstruktivan i ponudim neka rješenja za dodatne uštede.

 1. Ukidanje obavezne vakcinacije i uvođenje obaveznog krštenja kao mehanizma imunizacije stanovništva.
 2. Ukidanje užine u vrtićima i afirmisanje posta kod djece.
 3. Ukidanje besplatnih udžbenika za 1. i 2. razred osnovne škole.
 4. Produžiti rad učiteljica za dvije godine i tako smanjiti broj nastavnika u osnovnoj školi.
 5. Uvesti godišnju participaciju od 100 KM  za sve studente koji se finansiraju iz budžeta.
 6. Uvesti porez na neženje jer oni su sigurno pederi.
 7. Smanjiti broj budžetskih korisnika otpuštanjem svih zaposlenih koji nisu članovi vladajuće partije.
 8. Oporezovati dodatno svu brzu hranu koja se kupuje posle 19 časova, jer večera, kao i brza hrana,  sama po sebi nije zdrava.
 9. Ukidanje opozicije jer ako nema opozicije nema ni izbora, a ako nema izbora nema ni troškova za izbore.
 10. Penzionerima koji imaju dvoje ili više djece u inostranstvu ukinuti penziju i afirmisati unutarporodičnu solidarnost.
 11. Uvesti lapot (ritualno ubistvo u skladu sa srpskom tradicijom) za sve građane starije od 60 godina koji nemaju primanja dovoljno za prosječnu potrošačku korpu.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog