Radmila Trbojević

Višak energije ili kako zadovoljiti izbjeglice

Gledam nasmiješeno lice mladoga ministra inostranih dela Austrije karakterističnog prezimena, lica njegovanog poput lutke iz izloga kako obnaša svoje ministarske dužnosti u BiH, skoro nas zavodeći djevojačkom ljepotom pokazujući nam put prema slobodnoj Evropi, a pritom ni riječi ne izgovaraju svi zajedno o gnusnom silovanju jednoga dječaka, mogao je biti bilo kojeg porijekla Danac, Norvežanin Nijemac itd., samo da je plav i bespomoćan, do juče samo dječak slobodne i po kulturi čuvene Austrije. I ne bi to gnusno djelo ni bilo iznenađujuće u vremenu podivljalih pedofila i nakaznih pervertita (jer takve različite štite i brane i kod nas) da objašenjenje koje dade mladi izbjeglica migrant nije zaista unikum cinizma, pokvarenosti i bahatosti, nezamislivo objašnjenja jedne individue iz migrantske grupe momaka s viškom energije, pripadnika civilizacije koju mi ne razumijemo. Njegov način da iskali snažno probuđenu homoseksualnu potrebu na djetetu, dakle ne jad i tugu, bombe, glad i smrt, nostalgiju za rodnim krajem koji pati itd. nego pedofiliju koju ne može da suspregne čak ni u tuđoj zemlji, koja mu je dala krov nad glavom. Ta činjenica jeste paradigma onoga što se ne zove izbjeglištvo kao jad i tuga nesrećnih naroda – nego migracija posebnog naroda sa svojim ukorijenjenim navikama pravilima i matricom života, dakle jasan sudar različitih civilizacija, koji će značiti da treba da se naviknemo i na mogućnost da osim što neki među njima dižu u vazduh sami sebe, umiru uz osmjeh, ruše avione, podmeću ekspoloziv, oni siluju curice i dječake, žene muškarce, a neće biti pošteđene ni... Dobro da ne nabrajam. Ovim želim da vratim pameti one koji ne znaju ili se prave da ne znaju da njima dolje u pustinji i nije lako doći do žene. Pokrivene, zabrađene, sklonjene, sakrivene, one čekaju da budu kupljene za desetak kamila ili nešto slično. Režimi koji su bili krenuli naprijed i napravili čudo u pustinji kao Gadafijev, Sadamov i neki drugi koji nisu bili po povolji fundamentalista, srušeni su u krvi.

Pobijedili su oni koje pomažu prijateljski Amerikanci, koji žele s jedne strane da vrate Muslimane tih nesrećnih zemalja ponovo pod šatore medju kamile, da udalje žene iz društrvenog života i od njih naprave mašine za radjanje. S druge strane, onih ih sada prema razradjenom planu rasturaju kao vreće po Evropi, toj njima nedostižnoj kolijevci stare civilizacije koju su namjerili da nauče kako se pravi „melting pot“ in vivo. Oni imaju iskustva u igrama na živima, to su radili Indijancima a kasnije bogata iskustva su im prenijeli i oni koji su pacovskim putevima uz njihovu pomoć stigli do obećanog kontinenta.

Čini se da danas neke Muslimanke ipak s radošću prihvataju da ih vrate baš pod te šatore, (metaforički naravno) sve pričajući o ravnopravnosti „spolova“ u oaze pune urmi i izvora hladne vode. U hiljadu i jednu noć .Ali , tu romatičnu sliku najlakše je gledati i uzdisati uz fontanu nekog od mnogih kafića na Baščaršiji i piti hladnu limunadu. Zamotanoj u maramu ili mahramu, pokrivenoj ili ne, njoj braniteljici hidžaba i feredže (koju je davne 1945. s radošću skinula njena baka ili nana pored kćeri partizanke), tog njenog sadašnjeg snažnog indetiteta i dokaza ljudskih prava na različitost - još uvijek neće silovati dijete na bazenu. Bar mislim da neće. Za sada.

Naravno da A. Merkel ne osjeća tu vrstu užasa niti gađenja, jer ona zagledana u nebeske visine probudjenog njemačkog dobrodušja koji osjećam ja kao baka dvojice dječaka i dvije curice – ona jednostavno i ne može osjećati. Ali, masa otpora koja iza Angele već huči, prijeti da će nasiljem spriječiti nasilje. Taj talas neće mimioići ni druge zemlje. Lomljenje svjetskih geopolitičkih interesa preko najslabijih, petrodolar kao svjetska mantra moćnika, borba na život i smrt Velikog brata protiv onih koji tu situaciju žele da mijenjaju, uništavanje planete kao dobrog mjesta za život svim mogućim sredstvima – loše je mjesto koje ostavljamo generacijama naših unuka.

A, armija onih izbjeglica koji nose nezadrživu energiju svoje sirove prirode, brutalnu seksulanu snagu koja se ne može obuzdati, nadjačava energiju onih koji možda nose i drugu poruku. Onih koji žele da rade i podižu svoju djecu u miru.

 

Blog objavljen na internet portalu Frontal ne odražava stav portala.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog