DUŠAN ŠEHOVAC

Mr. sci. Dušan Šehovac, sociolog, živi na Ilidži, lokalni heroj koji razmišlja globalno, svoj i ničiji a sa svima povezan, pokušava da spoji akademsko, aktivističko i ljudsko promišljanje, misli humanistički, aktivno radi na pozitivnim promjenama zajedno sa drugima, voli da bude dio mreže aktivista, rasuđuje i svojom dušom. Obožava da se ne slaže i sa samim sobom!

DUŠAN ŠEHOVAC

Ko je rekao i slagao „Bili smo i ostaćemo zajedno u našoj BiH, u Jugoslaviji!“

SDA, SDS i HDZ žive zajedno u dobru, u Bosni i Hercegovini od 1990. godine do danas, a narode svim sredstvima tjeraju da životare jedni kraj drugih u državi u kojoj su obećali da će narodi biti zajedno u dobru.

Govorili su zajedno „Bili smo i ostaćemo zajedno u našoj BiH, u Jugoslaviji !“
Prevarili su narode da će zajedno živjeti u Jugoslaviji, rješili se „komunističke tamnice naroda“, a napravili od Bosne i Hercegovine nacionalističku tamnicu naroda.

Zagrljeni oko iste ideje, pljačkanja vlastitog naroda, nacionalističke političke stranke SDA, SDS i HDZ su 1990. godine obećali svojim narodima da će ostati zajedno u BiH i Jugoslaviji i da će biti gospodari svoje sudbine.

Rezultat, te uspješne i efikasne i efektivne prevare, kroz udruženi zločinački poduhvat, u kojem su neke partije učestvovale više a neke manje, koji traje od 1990. godine, je ogroman broj mrtvih, nestalih, ranjenih, raseljenih i opljačkanih i poniženih iz reda svih naroda.

Pola obećanog su ispunili a to je da će narodi biti zajedno u Bosni i Hercegovini, i to ispunili, što su narodi jedino jedni kraj drugih zajedno u strahu, poniženju i bijedi svih oblika.

Obećali su Sebi i to i ostvarili da SDA, SDS i HDZ ostanu zajedno u pljački svojih naroda, kojima svakodevno ponavljaju da ne mogu da žive zajedno sa drugima, da treba da žive jedni kraj drugih i da treba da ćute i da se ne bune protiv poniženja svih vrsta.

Nažalost njima su se pridružile i podržavaju ih idruge političke stranke koje su bile sa njima na vlasti u ovom periodu.
Nacionalističke stranke, SDA, SDS i HDZ su 1990.godine dobro znale, a šutjele su, da će političke elite da žive odlično zajedno i da će zbog toga narodi da životare jedni kraj drugih, svejedno je li to Bosna i Hercegovina ili Jugoslavija.

Je li došlo političko vrijeme je da birači a ne glasači biraju političare iz stranaka koji će raditi za dobro svih građana, naroda i nacionalnih manjina u državi Bosni i Hercegovini, sa dva entiteta ?

Niko više ne govori živjeti zajedno nego govore kako preživjeti pojedinačno!

Do birača je!

2

 FOTO: Milomir Kovačević

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog