VIDEO

’’Srpska-Republika mogućnosti’’ naslov je novog promotivnog videa

"Smještena u srcu Jugoistočne Evrope, uz samu granicu Evropske unije, svojim geografskim položajem, Republika Srpska predstavlja stratešku lokaciju za izvozno-orjentisane investitore’’, navodi se na početku promotivnog videa pod nazivom ’’Srpska – Republika mogućnosti’’.

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske objavilo je promotivni video koji prikazuje prednosti Srpske u odnosu na druge zemlje Evrope kojim se žele privući investitori.

Geografski položaj, sporazumi o slobodnoj trgovini (CEFTA, EFTA,…), visokokvalifikovana radna snaga, povoljan tretman za strane investitore, samo su neke od prednosti koje ističu Republiku Srpsku. Takođe, Srpska je izabrana među 10 malih regija budućnosti za 2018/2019. godinu, za strategiju stranih ulaganja, od strane britanskog poslovnog časopisa ’’Financial Times’’ koji se bavi informacijama o stranim investicijama, navodi se u videu.

 ’’Srpska – Republika mogućnosti’’ promoviše potencijale Republike Srpske kao što su metalska, tekstilna i drvoprerađivačka industrija, elektroenergetski potencijal i poljoprivreda.

Ono što je neizostavno kada se govori o Srpskoj jesu njene prirodne ljepote, kulturno naslijeđe, gastronomija, kao i zdravstvena industrija. Sve to je čini atraktivnom turističkom destinacijom.

 

Frontal/D.M.
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog