BiH

Wizz Air produžio obustavu letova iz i prema Tuzli do 30. aprila

Wizz Air, najveća niskotarifna aviokompanija u Srednjoj i Istočnoj Evropi, objavila je da zbog ograničenja putovanja koja su nametnuta svim inostranim letovima, obustavlja sve letove iz i prema Tuzli.

Ova odluka se primjenjivala od 17. marta do 3. aprila 2020. godine, a sada su donijeli odluku da zabranu letova produže do 30. aprila 2020. godine.

Ograničenja putovanja pojavila su se kao odgovor na širenje pandemije COVID-19. BiH je uvela stroge uslove putovanja za koje se još uvijek ne zna do kada će trajati, a iz Wizz Aira poručuju da nastavljaju pažljivo pratiti sva dešavanja.

Putnici sa rezervacijama pogođeni ovim obustavama letova automatski će biti obaviješteni putem e-maila, u slučaju da su bukirali let direktno na wizzair.com ili putem mobilne aplikacije ove aviokompanije. 120 posto prvobitne cijene koju su platili automatski će se prenijeti na WIZZ račune kupaca, a taj iznos će moći iskoristiti u naredna 24 mjeseca za kupovinu proizvoda i usluga Wizz Aira. Putnici se također mogu odlučiti za povrat gotovine, što će potrajati duže, a o svim potrebnim koracima za bankovni transfer ili prenos novca na bankovnu karticu bit će informisani u posebnom e-mailu. U ovom slučaju kupci će moći dobiti samo 100 posto prvobitne cijene. Putnici koji su letove rezervisali putem turističkih agencija, uključujući i turističke agencije putem interneta, trebali bi stupiti u kontakt sa kompanijama od kojih su kupili karte.

Povezane vijesti:

Wizz Air od sutra obustavlja letove sa aerodroma u Tuzli

 
Twitter
Anketa

Да ли ћете искористити туристички ваучер?

Rezultati ankete
Blog