Vijesti

Шеранић: Комфор појединца не може да буде испред јавног здравља (ВИДЕО)

Министар здравља и социјалне заштите Српске Ален Шеранић на конференцији за новинаре рекао је да комфор појединца не може да буде испред јавног здравља.

Ако се сви можемо понашати одговорно, онда очекујем да лица у карантину буду одговорна и издрже 14 дана - рекао је Шеранић.

Министар је рекао да очекује од грађана да се наставе понашати у складу са предузетим мјерама и препорукама.

Комфор појединца не може да буде испред јавног здравља - министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.

Ја им се захваљујем што су то радили до сада - рекао је Шеранић.

Навео је да ће сви они који се налазе у карантину бити истестирани прије него што напусте карантин и укључе се у локалну заједницу.

Уколико се појави потреба за тестирање у самом карантину биће испоштована - рекао је министар и додао да је  до прије неколико дана обављено око 400 тестирања на граничним прелазима.

Сви су били негативни, и зато смо одлучили да се људи са граничних прелаза у изолацију упућују без тестирања - истакао је министар.

Шеранић је похвалио раднике у Студентском центру и Ђачком дому у Бањалуци, који, како је истакао, дају велики допринос у борби против вируса корона.

Желим да похвалим раднике у Студентском центру и Ђачком дому. Има радника који нису обучени за ове послове али су добровољно дошли. То су људи који дају огроман допринос овоме - рекао је Шеранић.

Oн је поручио грађанима да не треба сумњају у мјере које су у интересу јавног здравља и цијеле заједнице.

Укупан број заражених у Републици Српској је 302.

 

Извор: ртрс
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog