Vijesti

Додик: Епицентар кризе још није прошао,биће потребна ригорознија примјена превентивних мјера

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Требињу да епицентар кризе у вези са вирусом корона сигурно још није прошао и да ће бити потребна још ригорознија примјена превентивних мјера.

Он је захвалио свим људима који поштују превентивне мјере и на тај начин, прије свега, поштују себе, наводећи да ситуација у вези са вирусом корона није нимало безазлена, већ опасна, преноси Срна.

Додик је истакао да су превентивне мјере итекако потребне, да нису претјеране, као и да ће бити потребна још ригорознија њихова примјена, с циљем заштите здравља становништва.

Нагласио је да на тржишту има довољно намирница и да неће бити несташица.

Додик је навео да су посљедице епидемије вируса корона већ видљиве у привреди, али да ће Влада Српске помоћи привредним субјектима како би превазишли кризу, преноси РТРС.

Он је нагласио да је здравствени систем у Српској спреман иако још увијек није достигнут врхунац епидемије.

Додик, који је у Требињу присуствовао сједници Градског кризног штаба, рекао је да овај штаб веома оперативан, те да су мјере које је донио усаглашене са одлукама Републичког штаба за ванредне ситуације.

Додик је рекао да ће требињској болници бити прослијеђени респиратори које ће Српска добити, како би Требиње располагало са десет респиратора.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић захвалио је Додику за подршку, наводећи да је разговарано о ситуацији у вези са вирусом корона, односно о превентивним, здравственим и привредним мјерама у борби против вируса.

Он је подсјетио да у Требињу није забиљежен ниједан случај заразе.

Ћурић је рекао да је веома важно да се грађани и даље придржавају донесених мјера.

 

Извор: Глас Српске
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog