Svijet

Lisabon: Grad o kome se brinu superheroji

Od radnika gradske čistoće do dostavljača, ovi neopjevani heroji Portugalа koji drže gradove "nogama" dobili su glavne uloge u video kampanji.

Video kampanja, pokrenuta od strane Santo Antonio parohije u Lisabonu prikazuje često zanemarene radnike koji obavljaju svoje dnevne aktivnosti, ali obučeni kao superheroji. 
 
Cilj kampanje je da se oda počast radnicima koji nastavljaju da rade i da pomažu onima kojima je pomoć neohodna, rekao je za Rojters Vasko Morgado, predsjednik savjeta i autor ove kampanje. 
 
Dodao je i da pandemija mijenja čovjekovo poimanje određenih poslova, što je u prošlosti možda prošlo neopaženo, ali danas to nije slučaj. 
 
Ovaj lokalni savjet ima 64 radnika koji rade raznorazne poslove, od skupljanja smeća, održavanja bašta po gradu do dostavljanja namirnica starijim osoboma koje ne mogu da izađu iz kuće. 
 
Portugal je zatvorio svoje granice i zvanično je u karatnibu od 18. marta. Prijavljeno je preko 20 hiljade slučajeva zaraze i život je izgubilo oko 800 ljudi, što je mala brojka kada se pogleda susjedna Španija. 

 
 
 
Frontal/A.G.
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog