Zanimljivosti

Kad Džek Nikolson pozove kapitena Sloge iz Kraljeva: "Hi, Jiggy, Jack Nicholson here"

Jedne večeri početkom devedesetih u stanu legendarnog kapitena KK Sloga iz Kraljeva Tomislava Andrića Džigija zazvonio je telefon, a na drugoj strani žice bio je Vlade Divac. Zvao je iz Los Anđelesa...

Divac je počeo blistavu karijeru u dvorani kraj Ibra, a upravo je kao golobradi klinac od starijeg Andrića kupio fore iz igre jer je ovaj sa visinom od oko dva metra morao da se nosi sa centrima tadašnje Prve lige Jugoslavije poput Knege, Žižića, Marića ili Vrankovića... Tih godina se često čuo sa Džigijem, čak i kada je postao zvijezda Lejkersa.

Ćao, čiča - počeo je Divac, tako je, naime, iz milošte zvao Andrića, i nastavio: - E, hoće jedan čovjek da te čuje. I onda se u slušalici začuo dublji glas:

- Hi, Jiggy, Jack Nicholson here...

I naravno, šok! Kasnije je Džigi u jednoj kraljevačkoj kafani objasnio potpisniku ovih redova o čemu se zapravo radilo:

Ja sam imao neke čudne poteze za centra, a jedan od njih je bio polaganje iz okreta ispod ruke višeg protivnika. Vladi se svidjelo to i počeo je i on da ga primenjuje. Kasnije je usavršio pokret i tako često davao koševe i u NBA. Pošto je to svima tamo bilo neobično, a posebno Džeku Nikolsonu, koji je uvijek u prvim redovima, upitao je Vladu kakav je to potez koji u NBA niko drugi ne koristi i ko ga je tome naučio.

E to ti je "Džigis muv" (Džigijev potez, op. aut), odgovorio je Džeku Vlade. 

Poznatog holivudskog glumca je kopkalo ko sam ja i poželio je da me upozna, pa makar telefonom. Kada sam čuo da je on, malo je reći da sam bio iznenađen. Samo sam ponavljao jes, jes - ispričao je tada Tomislav Andrić, koji je, nažalost, 2011. u 57. godini prerano preminuo od posljedica srčanog udara.

 

Izvor: Srna
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog