Zanimljivosti

Britanski umjetnik neobičnom slikom odao priznanje medicinskim radnicima

Slika umjetnika Benksija otkrivena je u srijedu u Univerzitetskoj bolnici Sautempton, na jugu Engleske.

Benksi je ovim umjetničkim djelom odao priznanje i zahvalnost nacionalnom zdravstvenom sistemu i medicinskim radnicima u vrijeme koronavirusne krize, piše Rojters.


Slika djela objavljena je i na Instagram stranici Benksija sa natpisom "Changer Game".

Slika prikazuje malog dječaka kako kleči pored košare za smeće. On je odbacio svoje igračke Spajdermena i Betmena u korist novog omiljenog akcijskog junaka - medicinske sestre. Ruka medicinske sestre je ispružena i pokazuje misiju Supermena u misiji. Nosi masku za lice, ogrtač medicinskih sestara i pregaču s amblemom Crvenog krsta (jedini element boje na slici).


Umjetnik je ostavio poruku radnicima u bolnici, na kojoj je pisalo: "Hvala vam za sve što radite. Nadam se da  će bar malo razvedriti ovo mjesto, čak i ako je jedino crno-bijelo."

Anonimni umjetnik postao je slavan nakon serije provokativnih grafita širom Engleske koji se često bave kritikom društva.

Izvršni direktor bolnice Paula Hed rekla je: "Tako sam ponosan što otkrivamo ovo nevjerovatno umjetničko djelo. Inspirativna pozadina za pauziranje i razmišljanje u ovim neviđenim vremenima“, napisala je na Tviteru.

Nova slika biće izložena u bolnici do kraja mjera ograničenja i zabrana i nakon toga će se prodati na aukciji za dobrotvorne organizacije nacionalnog zdravstvenog sistema, prenosi Bi-Bi-Si.

 

Frontal/D.S.
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog