VIDEO

Zanimljiva instalacija u Seulu - ogroman talas zatvoren u kutiju (VIDEO)

Ogroman talas pojavio se na LED fasadi gradske zgrade SMTown COEX, najvećem digitalnom bilbordu u Južnoj Koreji. Anamorfna iluzija se podriće prije nego što se sruši na površinu ekrana, čineći dvodimenzionalni omotački ekran koji izgleda više kao veliki rezervoar.

Pojavljuje se tačno jednu minutu svakog sata, a simulacija je toliko realistična da izgleda kao da će se voda preliti na ljude koji prolaze ispod.

Kako piše Si-En-En, projekt pod nazivom "TALAS" osmislio je kompanija "d'strict", specijalizovana za korištenje imerzivne tehnologije za stvaranje javne umjetnosti. Za izradu ovog projekta od početka do kraja bilo je potrebno četiri mjeseca, uključujući tri mjeseca digitalnog dizajniranja kako bi se osiguralo postizanje željenog učinka.

"Želimo stvoriti neodoljiva iskustva", rekao je Jun Lee, direktor poslovnog razvoja u d'strictu. "Talasi su lijepi i dinamični sami po sebi, ali mi smo ih odabrali kao svoj predmet, jer oni evociraju osjećaj ugode - što je sada prijeko potrebno."

Ekran dug 80 metara i visok 20 metara popularna je platforma za oglašavanje marki, K-pop video zapise i u novije vrijeme digitalne umjetničke instalacije.

Kreativni projekat je najnoviji dodatak d'strict portfelju koji uključuje komercijalne radove i instalacije na otvorenom za klijente kao što su Samsung i LG.

Očekuje se da će ovo ljeto d'strict pokrenuti umjetnički i tehnološki inspirisani zatvoreni tematski park na otoku Jeju, koji će pored ostalih anamorfnih prostora predstavljati holografsko pozorište.

 

Frontal/D.S.
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog