Tehnologija

Представљен најбезбеднији телефон на свету (ВИДЕО)

Из Финске, земље која нам је обезбедила један од најпопуларнијих телефона икада, Нокију 3310, долази мобилни телефон "Bittium Tough Mobile 2C", телефон са најбољим системима заштите.

Овај смартфон је чврст изнутра као и споља, али то вешто прикрива суптилним дизајном бизнис телефона. Ради на два оперативна система - стабилном Андроиду 9 и сопственом ОС-у (који је заснован на Андроиду), а долази и са бесплатним јубико 5 НФЦ сигурносним кључем.

Два оперативна система су потпуно одвојени један од другог, а уређај поседује и стално укључен ВПН и подршку за сопствено управљање мобилним уређајима.

​Сам уређај је и МИЛ-СТД-810Г и ИП67 сертификован, што значи да сигурно може да издржи ударац. Такође, долази и са режимом приватности који се може активирати једним притиском на дугме, онемогућавајући блутут, микрофон и камеру.

Подаци о цени још нису доступни, али с обзиром на то да Tough Mobile 2  кошта око 1.400 евра, нови модел 2Ц не би смео да буде јефтинији од тога.

Битиум мобилни телефони, иначе, нису заступљени код нас на тржишту (бар не званично), али имају велики углед у пословном свету управо због своје безбедности. 

 

Извор: Спутњик.рс
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog