Politika

SDS za načelnika Srebrenice ipak podržao “najlošije rješenje”

Nakon što je SNSD krajem maja tekuće godine obznanio da će aktuelni načelnik Srebrenice, Mladen Grujičić ponovo biti prijedlog ove političke partije za kandidata za načelnika srebreničke opštine na Lokalnim izborima 2020. godine, predsjednik SDS-a, Mirko Šarović bio je rezolutan u odbijanju ovog prijedloga.

Tako je 6. 7. 2020. godine, nakon sastanka sa Opštinskim odborom SDS Srebrenica, Šarović izjavio da stranka na čijem je on čelu neće podržati Grujičića u ponovnoj kandidaturi obrazlažući to na sljedeći način:

"To treba biti neko ko je sposoban da sve ujedini, da nema hipoteka iza sebe i da se odgovorno odnosi prema budžetu i donatorskim sredstvima. Mi smo i prije četiri godine podržali sadašnjeg načelnika opštine Mladena Grujičića koji dolazi iz SNSD, kao mladog čovjeka koji živi u Srebrenici ali Grujičić nažalost nije opravdao povjerenje naroda. Zbog toga treba tražiti drugo zajedničko rješenje, ukoliko želimo da ostvarimo pobjedu u Srebrenici. Za nas je najvažnije da kandidat bude najkvalitetnije moguće rješenje za Srebrenicu, čovjek koji će raditi na razvoju Srebrenice i zadržavanju stanovništva i koji će biti otvoren za dijalog sa svima i fer i u daljim međustranačkim odnosima. Vjerujemo da se i druge političke partije koje dolaze iz Republike Srpske mogu okupiti oko ovog kandidata jer se radi o osobi koja, za razliku od aktuelnog načelnika, iza sebe nema bilo kavih hipoteka, osobi koja će se zasigurno odgovorno odnositi prema svim građanima i istrajno raditi na razvoju ove sredine."

Mirko Šarović, 6. juli 2020.

Dvije sedmice kasnije, 23. 7. 2020. godine, Šarović je istakao da je SDS predložio svog kandidata ali i da se “slaže da bude jedan zajednički kandidat”. Najavljujući tom prilikom pregovore u vezi zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice, Šarović je još jednom ponovio da je “Mladen Grujičić najlošije rješenje jer u mnogim stvarima nije bio transparentan”.

Međutim, samo dva dana nakon posljednje izjave predsjednika SDS-a, na sastanku održanom 26. 7. 2020. godine potpisan je sporazum o koaliciji koja će nositi naziv “Zajedno za Srebrenicu”. U skladu sa potisanim sporazumom, aktuelni načelnik Opštine Srebrenica ponovo biti će zajednički kandidat političkih partija koje dolaze iz Republike Srpske za načelnika ove opštine na Lokalnim izborima 2020. godine.

Sastanku je prisustvovao, te potpisao navedeni sporazum i predsjednik SDS-a, Mirko Šarović.

Ovim Istinomjer stav Mirka Šarovića po pitanju podrške kandidaturi Mladena Grujičića za načelnika Opštine Srebrenica na Lokalnim izborima 2020. godine ocjenjuje nedosljednim.



Izvor: istinomjer.ba
 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog