Kultura

Тривић: "Законским рјешењем дефинисати и заштитити ћирилицу"

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да је потребно имати једно законско рјешење, које ће дефинисати и заштитити ћирилицу, писмо којима се служе грађани Српске и Србије.

Тривићева је најавила да ће поводом тога представници ресорног министарства и Републичког педагошког завода Српске сутра у Београду разговарати са представницима министарства културе и информисања Србије на који начин би требало дефинисати законска рјешења у вези са овом проблематиком.

- Желимо да одређеним документом дефинишемо и да на неки начин заштитимо ћирилицу, којом се служи и Република Српска и Србија, а што никако неће нарушити конститутивност народа у Српској - рекла је она новинарима у Бањалуци.

Тривићева је напоменула да није ријеч о заштити или посебности једног језика, као таквог, те да се не ради нешто што је супротно уставности.

- Исто тако, имамо права да на бољи начин дефинишемо промоцију језика и писма и све оно што је идентитет српског народа - рекла је Тривићева, те додала да ће се то радити уз поштовање уставности Српске и БиХ.

 

Извор: СРНА
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog