Kultura

Podravka i uz online izdanje Sarajevo Film Festivala

Podravka u Bosni i Hercegovini s ponosom nastavlja saradnju sa Sarajevo Film Festivalom, a tradicionalno zlatno partnerstvo Podravke i Sarajevo film festivala biti će nastavljeno kroz pokroviteljstvo nagrade Srce Sarajeva za najbolji kratki film.

Organizatori najveće filmske manifestacije u BiH, i jedne od vodećih u regiji, a u skladu sa epidemiološko-zdravstvenom situacijom i preporukama nadležnih donijeli su odluku o izmijenjenom, digitalnom formatu Festivala, bez javnih okupljanja radi sigurnosti i zdravlja zaposlenih, gostiju i svih građana. 

„Podravka je već tradicionalno uz Sarajevo Film Festival, sudjelujući tako u događanjima koji su Festival doveli u sami vrh kulturnih događanja u Jugoistočnoj Evropi, a naša misija podrške kulturi i umjetnosti nastavlja se i u novonastalim okolnostima. Lično nas raduje činjenica da smo i ove godine pokrovitelji nagrade Srce Sarajeva za najbolji kratki film. Podravka u BIH je cjelokupno poslovanje već od samog početka globalne zdravstvene krize i proglašenja stanja pandemije, prilagodila okolnostima te smo srećni što smo za partnere birali jednako odgovorne organizacije kojima je prioritet sigurnost i zdravlje ljudi. Naime, raduje nas da će gledatelji putem online platforme  ondemand.sff.ba moći pratiti filmski program „Sarajevo Film Festivala“, tako da nemogućnost fizičkog prisustva manifestacijama i događanjima zapravo i nije prepreka nego prilika da svi skupa doživimo festivalsku filmsku atmosferu na jedan drugačiji i inovativniji način.“, kazala je Mila Zovko, te dodala da će Podravka, kao i do sada, nastaviti sa svojom strategijom društvene odgovornosti kroz ulaganje u obrazovanje, održivi razvoj, kulturu i umjetnost.

Podravka u Bosni i Hercegovini dokazani je prijatelj, promoter i partner kulturnih događanja diljem BiH i uprkos svim izazovima pandemije, pozdravlja  napore organizatora SFF-a da omoguće ljubiteljima sedme umjetnosti još jedno nezaboravno filmsko ljeto. 

 

Frontal
Twitter
Anketa

Da li građani BiH koji prime vakcinu, treba da budu privilegovani (nesmetan odlazak na utakmice, pozorište, bioskop, nenošenje maski u zatvorenom prostoru), u odnosu na one koji nisu primili?

Rezultati ankete
Blog