Kultura

Podravka i uz online izdanje Sarajevo Film Festivala

Podravka u Bosni i Hercegovini s ponosom nastavlja saradnju sa Sarajevo Film Festivalom, a tradicionalno zlatno partnerstvo Podravke i Sarajevo film festivala biti će nastavljeno kroz pokroviteljstvo nagrade Srce Sarajeva za najbolji kratki film.

Organizatori najveće filmske manifestacije u BiH, i jedne od vodećih u regiji, a u skladu sa epidemiološko-zdravstvenom situacijom i preporukama nadležnih donijeli su odluku o izmijenjenom, digitalnom formatu Festivala, bez javnih okupljanja radi sigurnosti i zdravlja zaposlenih, gostiju i svih građana. 

„Podravka je već tradicionalno uz Sarajevo Film Festival, sudjelujući tako u događanjima koji su Festival doveli u sami vrh kulturnih događanja u Jugoistočnoj Evropi, a naša misija podrške kulturi i umjetnosti nastavlja se i u novonastalim okolnostima. Lično nas raduje činjenica da smo i ove godine pokrovitelji nagrade Srce Sarajeva za najbolji kratki film. Podravka u BIH je cjelokupno poslovanje već od samog početka globalne zdravstvene krize i proglašenja stanja pandemije, prilagodila okolnostima te smo srećni što smo za partnere birali jednako odgovorne organizacije kojima je prioritet sigurnost i zdravlje ljudi. Naime, raduje nas da će gledatelji putem online platforme  ondemand.sff.ba moći pratiti filmski program „Sarajevo Film Festivala“, tako da nemogućnost fizičkog prisustva manifestacijama i događanjima zapravo i nije prepreka nego prilika da svi skupa doživimo festivalsku filmsku atmosferu na jedan drugačiji i inovativniji način.“, kazala je Mila Zovko, te dodala da će Podravka, kao i do sada, nastaviti sa svojom strategijom društvene odgovornosti kroz ulaganje u obrazovanje, održivi razvoj, kulturu i umjetnost.

Podravka u Bosni i Hercegovini dokazani je prijatelj, promoter i partner kulturnih događanja diljem BiH i uprkos svim izazovima pandemije, pozdravlja  napore organizatora SFF-a da omoguće ljubiteljima sedme umjetnosti još jedno nezaboravno filmsko ljeto. 

 

Frontal
Twitter
Anketa

Zamislite da imate dijete staro 18. godina, šta biste mu savjetovali?

Rezultati ankete
Blog