Banja Luka

Vučiću uručen Ključ grada: "Banjaluka je najvažniji srpski grad uz Beograd"

Aleksandru Vučiću, predsjedniku Srbije je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka uručio najveće gradsko priznanje "Ključ grada" sa poveljom "Počasni građanin".

Vučić se povodom dobijanja najvećeg gradskog priznanja "Ključ grada" sa poveljom "Počasni građanin", zahvalio se na ovom velikom priznanju.

"Ovim priznanjem se zahvaljujem na njemu jer znam  ko ga je sve osvajao. Sada i ja postajem dio Vrbasa, i velike istorije grada Banjaluka. Čast je biti u društvu Petra Kočića, mnogobrojnih pisaca, pjesnika, sportista, umjetnika i ostalih. I ja sam danas postao banjalučanin", naglasio je Vučić.

Istakao je da je posebno ponosan da, iako su različitog mišljenja političke partije u gradu Banjaluka, da je jednoglasno doneseno da on dobije ovo priznanje.

"Ovaj grad pokazuje svojom istorijom, raznolikošću i svim drugim stvarima koliko je velika. Banjaluka mora biti primjer drugima", naveo je Vučić. Dodao je da svi mogu da žive zajedno, da rade i grade.

"Ovo sa zadovoljstvom prihvatam kao Srbin jer mi je stalo da sve uradim za očuvanje srpskog jezika, kulture, istorije i svega. Imaćemo sve veću snagu, ekonomsku snagu i moć. Pomagaćemo koliko god budemo mogli Republici Srpskoj", kazao je Vučić.

"Zlatni grb grada" za borbu protiv pandemije virusa korona dobile su četiri ustanove iz oblasti zdravstva.

Ova priznanja su uručena Univerzitetskom klimičkom centru RS, Domu zdravlja Banjaluka, Fondu zdravstvenog osiguranja RS i Institutu za javno zdravstvo RS.

Za postignute rezultate iz oblasti obrazovanja ovo priznanje je dobio studentski centar "Nikola Tesla" i profesor Tihomir Levajac, a za  čuvanje  tradicije ANIP "Veselin  Masleša".

Prije toga su uručena priznanja dobitnicima Plakete Grada koja ove godine ima 14 dobitnika.

Ovogodišnjim dobitnicima "Nagrade grada mladima" priznanja je uručio Saša Čudić, potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Ove godine ovo priznanje je dobilo osam dobitnika i to iz oblasti umjetnosti, kulture i obrazovanja.

Ovogodišnji dobitnici su glumica Biljana Čekić, te Marko Malčić, Ivana Todorović, Olivera Ševo, Đorđe Maksimović, Milan Maksimović, Danijel Petrović te Bojan Maksimović.

Plaketa "Sestre Gajić" koja se ove godine prvi put dodjeljuje simbolično je uručena Denisu Bojiću, autoru filma "Lica Lafore".

Ova nagrada se uspostavlja na inicijativu gradonačelnika Draška Stanivukovića, i biće jedno od priznanja koje će se od ove godine dodjeljivati povodom Dana grada, 22. aprila.

Plaketa "Sestre Gajić" je priznanje Grada koje će se dodjeljivati za izuzetno humana djela.

 
Izvor: nezavisne.com 
Foto: tanjug 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog