Republika Srpska

Izabrana najuspješnija preduzeća u Srpskoj

"Mlijekoprodukt" iz Kozarske Dubice najuspješnije je veliko privredno društvo i ukupni pobjednik Izbora najuspješnijih u privredi Republike Srpske, koji je sinoć 17. put organizovala Privredna komora Srpske.

Priznanje ovom privrednom društvu uručio je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Drugo mjesto u kategoriji velikih privrednih društava osvojio je "Elnos BL" iz Banjaluke, dok je treću poziciju zauzela banjalučka kompanija "Hemofarm".

Najbolje rezultate među srednjim privrednim društvima ostvario je "Mladegs pak" iz Prnjavora, drugo mjesto zauzelo je "Mega drvo" iz Bijeljine, dok se na treću poziciju plasirao "Austronet" iz Prijedora.

Priznanja u kategoriji malih privrednih društava dobile su kompanije "Vam" iz Čajniča, "Jerić kompani" iz Gornjih Podgradaca, "Metalogradnja" iz Bijeljine, "Art lajn" iz Dervente i "Koka produkt" iz Ljubinja.

U kategoriji za investicije i doprinos u oblasti zapošljavanja nagrađene su kompanije "Pass" iz Bijeljine, "Dermal R" iz Kotor Varoša, kompanija "Milojević Gilje gas" za "Terme Ozren Petrovo", "Bepro" iz Laktaša i "Agroflora" iz Kozarske Dubice.

Najveći izvoznici u Republici Srpskoj, prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, su kompanije "Alumina" iz Zvornika, "EFT- Rudnik i Termoelektrana Stanari" i "Fabrika obuće Sportek" iz Kotor Varoša.

Priznanja za najuspješnije žene u privredi dobile su direktor privrednog društva "Eko lajn" iz Petrova Draženka Popadić, direktor kompanije "Sektor sekjuriti" iz Banjaluke Dragana Kosić, direktor preduzeća "Vajs lajt "/ Weiss light/ iz Istočnog Sarajeva Vanja Vukojičić, direktor Vinskog podruma "Anđelić" iz Trebinja Milica Anđelić i direktor privrednog društva "Tehnika inženjering" iz Bijeljine Dragana Gajić.

U kategoriji za kvalitet i razvoj domaćih proizvoda, koju Privredna komora Srpske dodjeljuje u okviru projekta promocije domaće proizvodnje "Naše je bolje", priznanja su dobili kompanija "Ekonomik grup" iz Srebrenice za osnovne, magacinske i spojene kontejnere, Fabrika obuće "Bema" iz Banjaluke za mušku, žensku i dječiju kolekciju obuće, "Antena net" iz Teslića za LED displeje, "Grosist" iz Prijedora za drvene kuće, te "Sava Semberija" iz Bijeljine za liniju proizvoda za dijabetičare.

Priznanja su dobili i Ribnjak "Janj" iz Banjaluke za dimljenu pastrmku, Poljoprivredna zadruga "Gorštak" iz Laktaša za pivo "Pale ale", Mljekara "Perfeto" iz Nevesinja za sir iz mijeha, "Naša mala destilerija" iz Istočnog Sarajeva za voćne rakije, kao i kompanija "Kolorit" iz Banjaluke za liniju proizvoda za fasadne sisteme.

Posebno priznanje za uspješnu primjenu digitalizacije poslovnih i proizvodnih procesa pripalo je banjalučkoj kompaniji "Elas metalekspert", dok je posebno priznanje za pokretanje zahtjevnih tehničkih kapaciteta i servisa informaciono-komunikacionih tehnologija dobila kompanija "M:tel" iz Banjaluke.

Najveći plasman kredita u privredu Republike Srpske ostvarila je Nova banka, zbog čega joj je pripalo posebno priznanje.

Posebno priznanje za najvišu ocjenu ispunjenosti kriterijuma u okviru regionalnog programa sertifikacije gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem BFC SEE, koje Komora prvi put dodjeljuje ove godine, pripalo je gradu Gradiška, koji je ispunio više od 96 odsto kriterijuma.

Za doprinos privrednom razvoju nerazvijenih opština posebno priznanje pripalo je "Tehničkom remontu" Bratunca.

Zbog pandemije virusa korona i epidemioloških mjera, manifestacija Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2020. godinu prvi put nije organizovana u standardnom formatu u Banskom dvoru, već je u saradnji sa Televizijom Republike Srpske realizovana u formi emisije, koja je večeras emitovana na programu Radio-televizije Republike Srpske.

 

Izvor: srna.rs  
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog