Zanimljivosti

Video šetnja rzavskim bregovima (VIDEO)

Po prvi put snimljeni su kadrovi na lokalitetu zidina srednjovjekovnog Brakovičkog grada (Rujišta) u Višegradskoj župi, a snimanje je obavljeno i na vidikovcu Butkove stijene iznad Višegrada, kao i na prostoru šumskih kompleksa iznad Višegradske banje, planinskom vrhu Crvene stijene i obalama rijeke Drine.

Sve ovo se može vidjeti u novom promotivnom filmu pod nazivom „Prošetajmo rzavskim bregovima“ s temom prirodnih ljepota i planinarenja u Višegradu, koji je snimila Turistička organizacija opštine Višegrad u saradnji s članovima Planinarskog sportskog društva „Stolac“ iz Višegrada.

Film je premijerno objavljen na društvenim mrežama u subotu, 22. maja, u 12 časova, simbolično na Međunarodni dan biodiverziteta, u cilju skretanja pažnje na važnost zaštite prirode i biološke raznovrsnosti.

Posebno zaštite endemskih vrsta na području opštine Višegrad, čuvene Pančićeve omorike, četinara čija se prirodna staništa nalaze u sjevernom dijelu opštine Višegrad, kao i endemske vrste paprati-VIline vlasi, koja raste na termomineralnim izvorima u Višegradskoj banji.

Snimanje filma podržano je kroz Projekat: Diversifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima jugoistočne Evrope kroz razvoj lanaca vrijednosti koji sprovodi Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Evropi uz podršku Njemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

 

Izvor: visegradturizam.com 
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog