Muzika i film

Preminuo glumac Džejms Majkl Tajler, Ganter iz „Prijatelja“

Američki glumac Džejms Majkl Tajler, najpoznatiji po ulozi Gantera u seriji „Prijatelji“, preminuo je u 60. godini.

Američki glumac Džejms Majkl Tajler, najpoznatiji po ulozi Gantera u seriji „Prijatelji“, preminuo je u 60. godini.

Poznati glumac se od 2018. godine borio sa rakom prostate i preminuo je u svojoj kući u Los Anđelesu, potvrdio je njegov predstavnik TMZ-u.

-Svijet ga je poznavao kao Gantera (sedmog „prijatelja2), iz hit serije „Prijatelji“, ali Majklovi najmiliji su ga poznavali kao glumca, muzičara, zagovornika svijesti o raku i voljenog muža - navodi se u saopštenju porodice Džejmsa Majkla Tajlera.

Dodaju da je Majkl volio živu muziku, navijao za svoje Klemson Tigrove i često bi se našao u zabavnim i neplaniranim avanturama.

-Ako ste ga jednom sreli, stekli ste prijatelja za cijeli život - dodaje se u saopštenju.

Tajler je svoju bolest držao u tajnosti od javnosti oko tri godine, prije nego što je otkrio da ima rak prostate koji se proširio.

-Dijagnostikovan mi je rak prostate, koji se proširio na moje kosti. Bavim se tom dijagnozom skoro posljednje tri godine... Četvrta faza. Rak u kasnoj fazi. Pa će me na kraju, znaš, vjerovatno dokrajčiti - rekao je Tajler u junu, u intervjuu za „Tudej“.

Nakon što mu je otkriven rak tokom godišnjeg pregleda, glumac je rekao da je dobio hormonsku terapiju koja je „bila djelotvorna oko godinu ", ali da se rak proširio otprilike u vrijeme kada je zavladala pandemija virusa korona.

Apelovao je na muškarce da redovno kontrolišu prostatu.

-Postoje i druge opcije koje su dostupne muškarcima ako rak otkriju u ranijoj fazi nego što je to bio slučaj kod mene. Sljedeći put kada odete na samo osnovni pregled ili na godišnji pregled, zamolite ljekara za PSA test. Lako se otkriva -poručivao je Tajler.

Uprkos tome što je bio ključni član ekipe“ Prijatelja“, Tajler se nije pojavio lično na ponovnom okupljanju jer, kako je istakao, nije želio da njegova bolest bude „smetnja" tokom specijalnog programa.



-Želio sam da budem deo toga, u početku sam htio da budem na bini, barem sa njima, i da budem u mogućnosti da učestvujem na svim svečanostima. Bilo je gorko-slatko, iskreno. Bio sam veoma srećan što sam učestvovao. Bila je to moja odluka da ne budem dio toga fizički i da se pojavim na Zumu, u osnovi, jer nisam hteo da kvarim raspoloženje. Nisam hteo da kažem: „Uzgred, Ganter ima rak" - objasnio je glumac.

 

Izvor: agencije 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog