Banja Luka

Грмуша: Поведите рачуна о затварању централних улица током викенда, а поготово пред новогодишње празнике

Милко Грмуша, одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука замолио је данас за вријеме одборничког часа надлежне органе у Граду Бањој Луци да поведу рачуна о затварању централних бањолучких улица током викенда, а поготово сад пред новогодишње празнике.

"Уважавајући потребу Града и грађана да се обезбиједи пријатна прослава Нове године, ипак сматрам да је неко саобраћајне струке, ако поштује имало своју диплому, морао надлежним доносиоцима одлука саопштити да ће у граду наступити потпуни саобраћајни колапс кад се затвори центар града, а при том нам у земљу и град улазе бројни људи са стране због новогодишњих празника. Ово је проблем који постоји годинама и мислим да је коначно потребно ту увести неки ред и елементарну логику", написао је Грмуша на свом фејсбук профилу.

"Мислим да се не смијемо излагати ризику да неко не може на вријеме да оде доктору, или да хитна помоћ стигне благовремено гдје треба, због огромних гужви у граду, поготово за вријеме тзв. шпица. Струка је морала овдје пронаћи рјешење које је прихватљиво, а ја заиста мислим да су ови радови морали да се изводе ноћу, јер је то пракса у свим европским градовима у оваквим ситуацијама", додао је Грмуша.

Он је замолио градоначелника да иницира што прије разговоре са представницима ЈП „Путеви РС“ ради санације и реконструкције регионалног пута Борковићи-Бронзани Мајдан-Сански Мост. У питању је пут који представља жилу-куцавицу за све мјештане у околним мјестима, али и огромну развојну и привредну шансу за цијелу Бању Луку, јер је то траса којом се најбрже може ићи не само према Санском Мосту, него и према Хрватској и ЕУ.

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog