Sport

Đoković dobio medicinsko izuzeće i igra na Australijan openu!

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nastupiće na Australijan openu, saopštio je na društvenim mrežama. Đoković je dobio medicinsko izuzeće od nezavisne komisije i učestvovaće na prvom grend slemu sezone.

Konačno je završena saga o nastupu najboljeg igrača planete na Ozi openu, koja je trajala nekoliko nedjelja.

Đoković je svim navijačima dao sjajan poklon za praznike i poručio da je krenuo put Australije. 

"Srećna svima Nova godina! Želim vam mnogo zdravlja, ljubavi, radosti i sreće. Da vidite, dišete i mislite ljubav i da negujete poštovanje prema svakoj osobi i živom biću na ovoj divnoj planeti. Prijalo mi je da budem sa svojom porodicom i dragim ljudima, odmorio sam se od veoma duge i uspešne sezone 2021. Sada krećem u Australiju jer sam dobio izuzeće i spreman sam da živim i dišem tenis narednih par nedelja takmičenja. Hvala svima na podršci! Idemooooo", poručio je Đoković na Instagramu.

On nije saopštio da li je vakcinisan ili ne, već je ostao pri svom stavu da ne želi da otkriva medicinski karton.

Prema podacima ATP-a, 95 od prvih 100 tenisera na svijetu primilo je vakcinu i može slobodno da nastupi u Melburnu.

Oni koji su vakcinisani, moraju da imaju negativan test 72 sata prije dolaska u Australiju, potom po slijetanju u Melburn, a onda i još jedan šestog dana boravka u ovom gradu.

Direktor turnira Kreg Tajli potvrdio je da je nekoliko učesnika dobilo medicinsko izuzeće i da je već stiglo u Australiju.

Novak je rekorder sa devet osvojenih titula u "Rod Lejver areni", a ukoliko bude učestvovao, juriće 21. grend slem u karijeri, čime bi postao najtrofejniji u istoriji.

Australijan open na programu je od 17. do 31. januara.

 

 Izvor: rts.rs
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog