Društvo

Извините дјецо

Извините дјецо- јер смо ми, неспособне, искомплексиране и тужне чике у бљутавој и плиткој овдашњој политичкој мочвари, на путу и да угрозимо неометано снабдијевање храном у бањолучким вртићима.

То радимо јер ми не умијемо било шта у политици друго да радимо него да стичемо поене не тако што ћемо нешто направити, јер то не умијемо, већ тако што ћемо за све окривити наше политичке супарнике. Да бисмо то успјели, злоупотријебићемо и вас, оно најбоље што нам је Бог послао да нас спаси.

Извините дјецо-јер смо ми, офуцане раге у политици, сви једни другима за нешто криви, али и за нешто заслужни. У комбинацијама смо свакаквим, па на крају дана не смијемо рећи попу поп, а бобу боб. Зато преко вас и може свака фукара и шуша да пријети обустављањем ствари које су вама важне. Ми не обраћамо пажњу на вас и шта треба вама, већ само и једино гледамо како да ушминкамо свој огавни доријангрејски одраз у огледалу.

Извините дјецо, јер вам сваким даном остављамо све болеснији и затрованији амбијент. Не знамо како бисмо вас васпитавали, јер у нама примјере за поштење, чојство, јунаштво и марљивост тешко да ћете наћи. А превелике смо п (научићете једном шта та ријеч значи и да нас најбоље описује) да вам бар отворено кажемо да радите све супротно од нас, јер једино можемо добро да служимо као антипримјери.

Извините дјецо-јер годинама немамо појма како да прилагодимо образовни систем вашој креативности, интелигенцији, радозналости и таленту, те да га учинимо конкурентним у ширим оквирима. Ми имамо паметну дјецу, али чинимо упорно све да њену почетну предност у виду урођених дарова елиминишемо кроз накарадно образовање које више не служи ничему сем прању пара.

Извините дјецо-ми не обраћамо пажњу на вас и не васпитавамо вас. Умјесто тога се бавимо једни другима, нама одраслим дртинама. Правимо једни другима ситне пакости, наслађујемо се туђим проблемима, гледамо како да унизимо све око себе како бисмо дали одушка сопственим комплексима, мислећи јадно да ћемо тако порасти. За то вријеме смо вас, наше драгуље, препустили улици.

Извините дјецо-јер ми не размишљамо о вама, својој будућности. Толико учаурени у своје мегаегоистичне љуштуре, ми смо постали увјерени да је космос почео са нама и да ће са нама и да пропадне. Не размишљамо уопште о томе какав свијет вам остављамо, како ће наша земља изгледати за тридесет година и како ће вама бити живјети у њој. Нити један озбиљан проблем који смо наслиједили нисмо ријешили, а додали смо и бројне нове.

Извините дјецо-јер нисмо достојни ни вас, нити ваших баки и дједова који су далеко више водили рачуна о вама, још и док нисте били рођени. Ми само водимо рачуна о својим задњицама.

Извините дјецо.

 

Извор: milkogrmusa.medium.com 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog