Intervju

Aleksandar Novaković: Karanovac neće Kamenolom! (VIDEO)

Mještani naselja Karanovac, koje se nalazi desetak kilometara od Banjaluke, bore se protiv otvaranja kamenoloma „Planina“ u blizini njihovih kuća. Kamenolom ne radi od 2015. godine ali postoji namjera da se ponovo pokrene.

Mještani okupljeni oko neformalne grupe „Sačuvajmo Karanovac“ uspjeli su pravnom borbom privremeno zaustaviti otvaranje. Njihova borba još uvijek nije gotova i mještani poručuju da neće stati sve dok se koncesija ne ospori.

Koncesija je 2018. godine dodijeljena firmi Integral Inženjering iz Laktaša.

Mještani Karanovca žele turizam a ne kamenolom i prašinu.

Nadaju se da će im se priključiti svi građani Banjaluke i da neće biti usamljeni u ovoj borbi.

Gost emisije je Aleksandar Novaković, član neformalne grupe "Sačuvajmo Karanovac", koji je govorio o gore pomenutim problemima. 

"Ako se kamenolom otvori u Karanovcu, on neće biti isti kao kamenolom koji je radio do 2015 godine. To znači da Integral Inženjering radi stvari na veliko, to već znamo, da je kamenolom koji je radio do 2015. godine bio privatno vlasništvo, ovo sada je nešto drugo i da će biti deset puta veći, najmanje, i to deset puta je mali broj. Pored kamenoloma se otvara i fabrika eksploziva, koja će proizvoditi eksploziv za potrebe tog kamenoloma," rekao je Novaković.

 
 
Izvor: slobodanarodu.ba 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog