Region

Ustaški simboli i simboli Azova u Karlovcu

U Karlovcu su naslikane oznake HOS-a sa šahovnicom kakva je korištena u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj i ukrajinskog bataljona Azov, a Savez antifašističkih boraca i antifašista ističe da je riječ o veličanju fašizma.

Predsjednik Udruženja antifašista grada Karlovca Miroslav Delić istakao je da je razlog ponovnom veličanju ustaštva to što država ne sankcioniše ustaške uzvike i oznake.

On je ukazao da je zabrinjavajući trend vidljiv i na svakom koncertu Marka Perkovića Tompsonovom, pa i na nedavnom u Karlovcu, gdje tinejdžeri uzvikuju ustaške parole.


Delić smatra da "vladajući svojim nečinjenjem puštaju da zlo raste" i naglasio da nije slučajno to što je sada, uz ustaške simbole, osvanuo i grafit Azov.

- Na svakom državnom događaju redovno gledamo skandalozna ustaška obilježja kojima se slavi zločinački režim. Navijači na stadionima, svjesno ili podsvjesno, podržavaju ksenofobičku i rasističku ideologiju kroz pozdrav `za dom spremni`, te pritom veličaju ustaški režim koji je odgovoran za najgore zločine protiv čovječnosti u istoriji svijeta - rekao je Delić.

On kaže da oznake HOS sa ustaškim obilježjem i Azova stoje najmanje dva dana na uređaju za regulaciju rada semafora preko puta osnovne škole u karlovačkom naselju Turanj.

Delić je uvjeren da policija u konkretnom slučaju može, ako želi, da pronađe autore grafita koji nije nastao u trenutku, a na saobraćajnici postoje i kamere.

 

Izvor: srna.rs
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog