Kultura

На Тврдимићима отворена четврта ликовна колонија "Бели вук"

Отварањем четврте Ликовне колоније "Бели вук" у амфитеатру на Тврдимићима, на којој ће прилику да стварају нова дјела имати осам умјетника из Србије и Републике Српске, званично је почела традиционална манифестација "Принципови дани" у Источном Новом Сарајеву.

Отварајући овогодишњу Ликовну колонију директор Културног центра Источно Ново Сарајево Младен Јанковић истакао је да му је част што води институцију која организује један овакав умјетнички догађај зборног карактера.

Један од организатора колоније Милош Поповић рекао је новинарима да су учесници дошли из Новог Сада, Крагујевца, Београда, Вишеграда, Билеће, Требиња и Источног Сарајева, те да се из године у годину труде да ову манифестацију подигну на један виши ниво.

Душан Недов Продана из Жабља код Новог Сада, који по трећи пут учествује на овој колонији, нагласио је да је редован учесник јер се дивно осјећа међу својим народом, као и да су Тврдимићи предивно мјесто које инспирише умјетника.

Продана је подсјетио да је прошле године насликао портрет легендарног ратног хирурга Миодрага Лазића, а да је ове планирао да то буду портрети светог Петра Зимоњића и великог српског књижевника Моме Капора.

Он је додао да се сваке године труди да наслика портрете који неће пасти у запећак.

Радови који су настали на овогодишњој Ликовној колонији "Бели вук" биће представљени у понедјељак, 27. јуна, у Културном центру Источно Ново Сарајево са почетком у 19.00 часова.

 

Извор: srna.rs 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog