Svijet

Ukrajinski vojnici se predaju u Lugansku

Ukrajinski vojnici predaju se preko cijele linije fronta u blizini Lisičanska, Severodonjecka i opkoljenih mjesta Gorskoje i Zolotoje, saopštio je juče oficir narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike Andrej Maročko.

„Predaja je u toku na cijeloj liniji fronta na ovom području, lokalno i masovno. Ovo uključuje i grupu Lisičansk-Severodonjeck i grupu Gorskoje-Zolotoje”, poručio je Maročko na ruskoj televiziji, prenosi Tanjug.

Takođe je napomenuo da bi neke informacije sada bilo neprimjereno da se otkrivaju.

„Predali su nam se ekstremno desničarsko radikalni militanti. Do 16 časova po lokalnom vremenu imao sam izvještaje o dvije grupe od po 10 ljudi. Nemam informacije o trenutnim brojkama”, dodao je Maročko.

I prema nezvaničnim informacijama, ekstremisti bataljona „Ajdar” koji se nalaze u fabrici „Azot” u Severodonjecku izrazili su spremnost da se predaju, ako bude obustavljena vatra i ako se pruže bezbjednosne garancije za civile.

Kako je prenio Sputnjik, nekoliko stanovnika je već izašlo iz fabrike. Izvor blizak miliciji samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) ranije je rekao za TASS da vojska LNR očekuje da se ekstremisti bataljona „Ajdar” masovno predaju do kraja dana (jučerašnjeg).

Lider LNR Leonid Pasečnik izjavio je da bi industrijska zona hemijske fabrike „Azot” u Severodonjecku vrlo brzo mogla da bude stavljena pod kontrolu.

 

Izvor: politika.rs 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog