Zdravlje

У Српској заражено 167 особа

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. Лука у Добоју извршено је тестирање 317 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 167 особа.

Ради се о 64 мушкарца и 103 жене, од којих је 36 млађе, 86 средње и 45 особа старије животне доби.
 
Према мјесту пребивалишта 92 особе су из Бањалуке, 21 из Бијељине, 19 из Требиња, по шест из Кнежева и Челинца, по четири из Приједора и Фоче, по двије из Братунца, Добоја и Угљевика и по једна особа је из Зворника, Котор Вароша, Лакташа, Лопара, Модриче, Мркоњић Града, Невесиња, Пелагићева и Прњавора.
 
У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске није пријављен ни један смртни случај.
До сада је у Републици Српској потврђено 113.696 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 6.397 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.
 
У Републици Српској, тестирана је укупно 429.748 особа.
 
Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 75, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 37, а у осталим болницама 38. На респиратору су три особе ( УКЦ Републике Српске ).
 
 
 
Извор: ртрс
Twitter
Anketa

Da li je između Republike Srpske i FBiH entitetska granica ili administrativna linija?

Rezultati ankete
Blog