Zanimljivosti

Traži 8.000 dolara za polovni Yugo (FOTO)

Postaje li ovaj model oldtajmer kome će rasti cijena? O Yugu i njegovoj legendarnoj završnoj obradi u SAD se zbijaju šale i pričaju vicevi još od 1985. godine kad je sletio na američki kontinent.

Koštao je samo 3.995 dolara, a vrlo brzo je postao kultno vozilo i to ne zbog pretjeranog kvaliteta, nego zbog niza problema i skromnih bezbjednosnih funkcija.

Zanimljivo, vozilo sa kojim su gotovo svi zbijali šale sada proživljava svoju drugu mladost, odnosno čini se da cijene ovog, sada već oldtajmera rastu.

Prema oglasu, ovaj preživjeli Yugo GVL iz 1988. gotovo je čitav radni vijek proveo u Kaliforniji i stoga je u odličnom stanju. Takođe, ima standardni 1,1 litarski četvorocilindarski motor sa 55 KS i 77 Nm obrtnog momenta.

Unutrašnjost se takođe čini pristojnom, a na spoljašnjosti je tek nekoliko manjih oštećenja.

Prodavac ovog Yuga traži 8.000 dolara za automobil, što je, čini se, znak da ovaj model (barem u SAD) polako dobija na vrijednosti.

Da li će prodavac zaista toliko i dobiti? To zasad niko ne zna, ali cijena bi mogla biti pokazatelj da Yugo proživljava drugu američku mladost.

 

Izvor: b92.net 
Blog