Banja Luka

Почеле пријаве за бесплатну легализацију

Град Бања Лука позива суграђане да се пријаве за бесплатну легализацију.

Како би овај процес почео одмах по измјени Закона о легализацији, чије је доношење најављено за овај мјесец, Град Бања Лука од данас почиње са пријемом пријава за легализацију.

Суграђани пријаву могу да поднесу у просторијама МЗ Росуље у Парку „Младен Стојановић“ сваким радним даном од 10.00 до 18.00 часова.

Ту ће моћи да попуне и предају пријаву за бесплатну и легализацију по поједностављеној процедури, те да добију све потребне информације у вези са овим процесом.

Ово ће бити знатно олакшање за око 15.000 породица на територији Бање Луке, које ће у просјеку уштедити од пет до 15.000 КМ по домаћинству и у коначности имати свој кров над главом.

Како је раније поручио градоначелник Драшко Станивуковић – ово је најодговорнија национална политика, коју Град и Република Српска могу да спроведу да легализација буде потпуно бесплатна.

Наиме, како је најављено већ током овог мјесеца Народна скупштина Републике Српске донијеће измјене Закона о легализацији, који предвиђа да се сви објекти саграђени до краја 2013. године сматрају легалним.

Подсјећамо, Град Бања Лука је почетком августа ове године предао Народној скупштини Републике Српске иницијативу за измјену Закона о легализацији како би легализација била потпуно бесплатна и једноставна.

 

Извор: banjaluka.rs.ba
Фото: Градска управа Града Бањалука 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog