Politika

Nevažeći listić sporan u borbi za Dom naroda BiH

Glasanje za izbor delegata iz reda srpskog naroda u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je završen, a u ovim trenucima poslanici su na pauzi koja će trajati do 15 časova.

Prema nezvaničnim informacijama rezultati su takvi da Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ima četiri delegata, dok je Srpska demokratska stranka (SDS) dobila jednog.

Međutim, nezvanično, desio se problem prilikom glasanja, jer je jedna listić koji je dobio PDP nevažeći, a upravo mu taj glas donosi delegatsko mjesto.

Kako saznajemo, na listiću na kome se glasa, umjesto znaka X kraj liste PDP-a, upisano je X preko imena partije, što, podsjećamo nije dozvoljeno.

Istovremeno, nezvanično saznajemo da SDS ima dva glasa viška.

"Iskreno, to mi je malo nelogično. Postavlja se pitanje da li su Bošnjaci dali svoje glasove SDS-u. Ali isto tako, pitanje je ko je i zašto taj glas za PDP učinio nevažećim", rekao je za "Nezavisne novine" jedan od poslanika sa kojim su razgovarali.

Ukoliko listić ne bude zvanično uvažen, SNSD će dobiti četvrtog delegata. Ali, ako bude uvažen kao ispravan, onda će uslijediti žrijebanje između SNSD i PDP za to mjesto.

SDS bi, ako sve bude potvđeno, kao delegat trebao predstavljati Želimir Nešković.

 

Izvor: nezavisne.com
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog