Muzika i film

Tom Kruz najplaćeniji glumac, zarađuje bogatstvo za svaku izgovorenu riječ

Tom Kruz je najplaćeniji glumac na svijetu koji je prošle godine zaradio 100 miliona dolara zahvaljujući megauspješnom nastavku filma „Top Guna”. Ali, obožavaoci su ostali šokirani podatkom koliko glumac zarađuje po izgovorenoj riječi.

Prema podacima stranice Casumo, Tom Kruz zarađuje 7.091 dolar po izgovorenoj riječi, odnosno 205.639 dolara za svega 10 sekundi dijaloga.

Jedan od ključnih faktora njegovog uspjeha je činjenica da Kruz ne dobija standardnu platu, već često ubira procenat od filmske zarade, a upravo to je učinio s franšizom „Nemoguća misija” na kojoj je zaradio više od 200 miliona dolara.

Na drugom mjestu je Kurt Rasel koji zaradi 5.682 dolara po izgovorenoj riječi, a iza njega se nalazi Džoni Dep sa 4.877 dolara po riječi, prenosi Indeks.

Što se tiče glumica, na vrhu liste je Kameron Dijaz s 4.637 dolara po izgovorenoj riječi. Glumica je mjesto zauzela najviše zahvaljujući tome što je prihvatila samo milion dolara za ulogu u filmu „Zločesta učiteljica” u zamjenu za procenat zarade filma, što joj je na kraju donijelo profit od 42 miliona dolara.

 

Izvor: politika.rs 
Twitter
Anketa

Da li je između Republike Srpske i FBiH entitetska granica ili administrativna linija?

Rezultati ankete
Blog