Vijesti

Imam iz Kozarca se izvinio za izgovorene riječi: Nije mi bila namjera ikoga uvrijediti

Amir Mahić, imam iz Kozarca kod Prijedora, izvinio se danas na hudbi pred islamskim vjernicima za govor tokom kojeg je srpskog svetitelja Savu nazvao začetnikom fašizma, a Srpsku pravoslavnu crkvu - sektom.

Nije mi bila namjera ikoga uvrijediti - dodao je efendija Mahić.

U izjavi je kazao kako shvata da je u nekim zaključcima bio preoštar, ali da nije imao namjeru ikoga uvrijediti.

Imam potrebu istaći kako mi nije bila namjera bilo koga uvrijediti, posebno ne moje prijatelje i komšije ili sveštenstvo i pripadnike Srpske pravoslavne crkve (SPC) – kazao je glavni imam Medžlisa Kozarac hafiz Amir Mahić za Preporod.info.

Podsjećamo, Mahić je tokom službe na Savindan, 27. januara istakao da je Sveti Sava bio "veoma kontraverzna ličnost", da je to "jedan od činovnika SPC" i da je "laž da je prosvetitelj".

- Šta je s druge strane, iz ugla pravoslavaca iz drugih dijelova svijeta, taj čovjek? To je čovjek na čijem učenju i ideologiji je začeta jedna sekta, koju mi ovde dobro poznajemo. To je srpska pravoslavna sekta - rekao je Mahić.

Prema Mahićevim riječima "začetnik ideologije mržnje prema drugome je upravo Sveti Sava", a dvije osnovne ideološke postavke na kojima je utemeljeno svetosavlje su nacionalizam i fašizam.

Kako javljaju federalni mediji Islamska zajednica BiH pokrenuće disciplinski postupak protiv imama.

 
Izvor: rtrs.tv 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog