Društvo

Kako je Memedović opisao ljude u dolini Plive? (VIDEO)

Poznati srpski voditelj, pustolov-novinar i zaštitno lice emisije “Sasvim prirodno” Jovan Memedović u dolini Plive snimao je ribarski raj.

Njavaljujući prvi dio priče o ovoj rijeci u “Sasvim prirodno” pod nazivom “Pliva jedna jedina” Memedović je rekao da je obišao sela koja gledaju na rijeku sa okolnih planina.

– Tamo žive vrijedni ljudi, koji su se poslije ratova vratili na svoja ognjišta i ponovo obnovili kuće, okućnice i stočni fond. Brda iznad plivske doline puna su goveda, ovaca i konja koji pasu po izdašnim livadama. Ovi ljudi žive od stočarstva, a slade se janjskom pitom, sirom i kajmakom, napisao je Memedović.

Jovan Memedović je ranije u intervjuu za portal SeeSrpska rekao da Republika Srpska ima jedinstvene ribolovačke rijeke, kao što su Una, Sana, Vrbas, Drina…

– To su rijeke kojima nema ravnih na Balkanu po tome koliko su bistre i koliko se u njima može naći autohtonih vrsta riba. Srpska je prosto nagrađena prirodnim ljepotama, koje treba samo pametno sačuvati za buduće generacije i vremena, poručio je Memedović.



Izvor: SeeSrpska / Foto: Sasvim prirodno 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog