Tehnologija

U Barseloni otvoren najveći svjetski sajam mobilne tehnologije (VIDEO)

Svjetski mobilni kongres /MVC/, na kojem će ove godine najnovija tehnološka dostignuća predstaviti najveće svjetske kompanije, otvoren je danas u Barseloni.

Na ovogodišnjem kongresu učestvuje više od 2.000 izlagača iz 200 zemalja svijeta, među kojima je kineski tehnološki gigant "Huavej", a tema je brzina koja će biti utkana u pet ključnih smjerova za raspravu: "5G ubrzanje", "Rijaliti plus", "OpenNet", "FinTek" i "Digital evriting".

U "GSMA" paviljonu biće predstavljene najnovije inovacije u mobilnoj industriji s demonstracijama i impresivnim iskustvima.

Ministarski program, najveće globalno okupljanje kreatora politika i donosioca odluka, koji omogućavaju digitalnu ekonomiju, okupiće ministre, rukovodioce regulatornih tijela i institucija za zaštitu podataka iz velikog broja zemalja, kako bi s izvršnim direktorima mobilne industrije i višim predstavnicima međunarodnih organizacija razmijenili znanja i raspravljali o prioritetnim političkim i regulatornim pitanjima.

Mets Grenjard, generalni direktor GSM asocijacije koja je i organizator ovog događaja, rekao je novinarima da je MVC dugo bio mjesto okupljanja mobilne industrije, poručivši da sada slijedi novi iskorak.

- Ove godine idemo dalje od "mobilnog" pružajući nezaobilazan prostor za oslobađanje tehnologije sutrašnjice - poručio je Grenjard.

Iz kompanije "Huavej" naglašavaju da žele istražiti ključne mogućnosti koje mogu pomoći kompanijama da zadovolje rastuću potražnju i oslobode više prilika za novi rast.

- "Huavej" je laserski usredsređen na razvoj pojednostavljene, zelene i inteligentne informativno-komunikacione tehnologije /IKT/, kako bi pomogao ubrzanju digitalne transformacije i osnaživanju inovacija. Zajedno s operaterima i partnerima širom svijeta, podstakli smo rastuću i uspješnu industriju 5G - ističu iz "Huaveja".

Iz ove kompanije navode da već sada rade na postavljanju temelja za sljedeći korak prema budućnosti, a to je 5.5 G.

- Dok koračamo prema inteligentnom svijetu, digitalna infrastruktura za ljude, domove i industrije suočava se s nizom novih zahtjeva bez presedana. IKT tehnologije poput 5G, klauda i vještačke inteligencije spajaju se brže nego ikad i podstiču inovacije - saopšteno je iz "Huaveja".

Svjetski mobilni kongres je najveći svjetski događaj na polju mobilne i komunikacione industrije, koji se od 2013. godine održava u Barseloni.

 

Izvor: srna.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog