Muzika i film

Preminuo Tom Sajzmor, zvijezda filma „Spasavanje redova Rajana“

Tom Sajzmor, glumac najpoznatiji po filmovima "Spasavanje redova Rajana", "Pad crnog jastrijeba" i "Vrelina", preminuo je u 62. godini, potvrdio je u petak njegov predstavnik Čarls Lago.

On je prošlog mjeseca hospitalizovan nakon što je pretrpio moždanu aneurizmu.

Šezdesetjednogodišnji Tom Sajzmor je preminuo mirno u snu u medicinskom centru Sent Džozef u Berbanku u Kaliforniji, a s njim su u posljednjim trenucima bili njegova dva sina i brat Pol Sajzmor.

"Duboko sam ožalošćen zbog gubitka mog starijeg brata Toma. Bio je veći od života. Uticao je na mene više nego iko koga poznajem. Bio je talentovan, pun ljubavi, mogao vas je beskrajno zabavljati svojom duhovitošću i sposobnošću pripovijedanja. Shrvan sam što je otišao i zauvijek će mi nedostajati", navodi se u saopštenju Pola Sajzmora.

Porodica je u ponedjeljak saopštila da ih ljekari obavijestili da više nema nade. Takođe su im savjetovali da, s obzirom na Tomovo teško zdravstveno stanje, razmisle o skidanju s aparata koji su ga održavali na životu.

Tom Sajzmor je rođen u Detroitu 1961. godine, a reputaciju je stekao zahvaljujući ulogama u ratnim i akcionim filmovima devedesetih i dvehiljaditih godina.  Manje uloge sotvario je kao pripadnik snaga reda u filmovima Zločin na talasima i Prava romansa, a veće uloge kao detektiv u Rođene ubice, ali i kao član tima pljačkaša u Vrelini.

Prvu glavnu ulogu imao je kao detektiv u horor filmu Relikvija, u kojem čudovište počinje da ubija u muzeju. Zatim je dobio istaknutu ulogu u Spasavanju redova Rajana, kao zamjenik komandanta Toma Henksa.

Glumio je i u Padu crnog jastrijeba, Splinteru i filmu Mark Felt: Čovjek koji je srušio Bijelu kuću.

Ostvario je uloge i u serijama Odjeljenje za pljačke i ubistva, Dr Vegas i Havaji 5-0. Godine 2017. pojavio se kao agent osiguranja Entoni Sinkler u seriji Tvin Piks.

Sajzmor se u Holivudu proslavio glumeći žestoke momke, ali javnost je često više zanimao njegov turbulentan privatni život.

Godine 2003. osuđen je zbog nasilja u porodici i prijetnji svojoj tadašnjoj djevojci Hajdi Flajs i osuđen na šest mjeseci zatvora. Ponovo je osuđen za porodično nasilje 2017. i dobio je tri godine uslovne kazne. Više puta je hapšen zbog upotrebe droge, a 2007. je osuđen na 16 mjeseci zatvora zbog posjedovanja metamfetamina, prenosi RTS.

Bio je oženjen Mejv Kvinlan između 1996. i 1999. godine i ima dvoje djece.

 

Izvor: rts.rs
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog