Muzika i film

Luk Blek predstavlja Srbiju na Pjesmi Evrovizije

Pjevač Luk Blek sa pjesmom „Samo mi se spava” je pobjednik finala takmičenja Pesma za Evroviziju održanog u subotu uveče i predstavljaće Srbiju u maju na „Pjesmi Evrovizije” u Liverpulu.

Blek je bio najbolji po zbirnim glasovima žirija i gledalaca među 16 takmičara direktnog televizijskog prenosa Radio-televizije Srbije iz studija u Košutnjaku.

Na osnovu sms glasova gledalaca najviše je dobio 12 poena Princ, deset poena Blek, osam Džipsi, sedam poena Baroš, a šest poena Nađa.

Stručni žiri činili su muzičari Lena Kovačević, Dragan Đorđević Suzuki, Nevena Božović Ivanović, Slobodan Veljković Cobi i Aleksandar Lokner, na osnovu čijih glasova prvoplasirana je bila Nađa, a sledili su kao drugi Blek i treći Baroš.

Stefan Šaj se predstavio sa trubačima obojenom pjesmom „Od jastuka do jastuka”, Boris Subotić sa baladom „Nedostupan”, Nadia sa poletnom gitar pop stvari „Devojka tvog dečka” i Duo Grand spojem narodnjačkog i operskog pevanja u „Viva la vida”.

Slijedili su mlada Nađa i „Moj prvi ožiljak na duši”, Frajle sa starogradski obojenom „Neka neka”, rasplesana i egzotično kostimirana ženska grupa Harikejn sa „Zumi zimi zami” i Ćegi i Braća Bluz bend sa etno obojenom „Svadbom ili kavgom”.

U novinarskoj sobi su bili najvećim aplauzom pozdravljeni nastupi Džipsija sa plesnom stvari „Greh”, Luk Bleka sa srpsko-engleskom alternativ pop pjesmom „Samo mi se spava” i „Novi plan drugi san” Filipa Baloša.

U završnici večeri Princ je izveo sevdahom prožetu pjesmu „Cvet sa Istoka”, Filari tehno pop „Posle mene”, rok stvari su ponudili Gift sa „Libertom” i Empati soul prodžekt „Indigom”, a za kraj Zejna rasplesanu „Rumbu”.

Voditelji finalna bili su RTS ličnost Dragana Kosjerina i glumac Milan Marić, a u „Zelenoj sobi” su se sa takmičarima družili Kristina Radenković i Stefan Popović.

RTS je najavio da sav prihod od SMS glasanja ide u humanitarne svrhe.

Povodom održavanja „Evrovizije” u Liverpulu pjesme najčuvenijeg svjetskog sastava iz tog grada Bitlsa, izvodili su beogradski muzičari Srđan Gojković Gile, Dejan Cukić, Oliver Nektarijević, glumac Gordan Kičić, Bestbit i drugi.

 

Izvor: politika.rs
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog