Region

Dušan Kovačević: Priznanje Kosova kao nezavisne države, se neće desiti, jer je po svim pravnim, moralnim, ljudskim kodeksima zemlje Srbije nemoguće

Akademik Dušan Kovačević izjavio je da svi znaju da je uslov svih uslova za bilo kakav dogovor Beograda i Prištine, što se tiče koskovskog premijera Aljbina Kurtija, „priznanje Kosova kao nezavisne države, što se neće desiti, jer je po svim pravnim, moralnim, ljudskim kodeksima zemlje Srbije nemoguće“.

„Ipak, što se tiče Kurtija kao neskrivene marionete zapadnih civilnih i vojnih sila, on me fizički podseća na Mister Bina, ali to ne sme da vas zavara, jer je u duši, takođe, Bin, ali Bin Laden“, rekao je poznati dramski pisac za novi broj nedeljnika NIN.

On je istakao da je Kurti, „opasan fanatizovan čovek, koji je sebe projektovao kao tvorca kosovske države“, dodajući da „sa fanaticima nije moguće ozbiljno razgovarati“.

„Moguće je samo ne slušati provokacije i želju da izazove rat koji bi NATO rešio uništavanjem Srbije i proterivanjem Srba sa Kosova. To smo već više puta gledali u drugim krajevima bivše Jugoslavije“, naveo je Kovačević.

Kako je rekao, „bojim se, možda sam i ja pomračio, da se Kurti neće smiriti sve dok ijedna srpska mačka bude na Kosovu“.

„Njegovu neskrivenu mržnju mogu da spreče i leče oni koji ga podržavaju, naravno, ako žele“, rekao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, „mora se voditi pamenta politika bez napada iracionalnih ideja koje bi išle na ruku svima koji žele nestanak Srbije“.

„Razgovarao sam sa prijateljima i dogovorili smo se, ako ne daj bože dođe do rata, ako nas neko napadne, da formiramo diviziju trećeg poziva, što znači 60 plus, koju ćemo nazvati Legija staraca. Ako neko treba prvi da izgine da to ne budu odmah mladi ljudi, kao što to obično biva“, rekao je Kovačević.

 

Izvor: danas.rs 
Foto: © Sputnik / Aлександар Милачић 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog