Društvo

Veliki uspjeh Kenana Mahmutagića i Tehničke škole Gradiška

Mobilna aplikacija Digitalni farmer učenika četvrtog razreda Tehničke škole Gradiška Kenana Mahmutagića poglašena je za najbolju u BiH na juče održanom Regionalnom takmičenje kompanija MTEL za srednjoškolce.

Pomenuto takmičenje obuhvata Srbiju, Crnu goru i Bosnu i Hercegovinu, a Kenanova aplikacija “Digitalni farmer” je izabrana kao najbolja među 15 aplikacija.

 

Kenan je istakao da je ovogodišnja konkurencija bila jaka i da su na takmičenju predstavljene veoma interesantne i kvalitetne aplikacije. On je naglasio da njegova aplikacija Digitalni farmer ima budućnost i da bi mogla biti veoma korisna poljoprivrednicima.

Prema mišljenju profesora Mladena Vidovića aplikacija Digitalni farmer je jedna veoma zrela i dobra ideja koja je, upoređujući je sa prethodnim aplikacijama koje je Kenan radio u prvom i drugom razredu, mnogo naprednija i kvalitetnija.


Mladen Vidović

On je naglasio da učenici u Tehničkoj školi stiču veliko iskustvo ali i da imaju pomoć profesora u realizaciji svojih ideja. Učenici kao što je Kenan mogu im biti inspiracija ali pored školskih obaveza moraju odvojiti slobodnog vremena.

Uspjeh Kenana Mahmutagića je opravdao činjenicu da je Tehnička škola Gradiška jedna od najboljih škola u BiH, s obzirom da prednjači u savremenom pristupu obrazovanju s ciljem povezivanja privrede i obrazovanja.

Mobilne aplikacije koje stvara Kenan Mahmutagić četiri godine zaredom uvrštene su među pet najboljih u BiH.

 

Frontal

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog